Сръбската рок-поп група S.А.R.S. идва в Ловеч на 3 септември със своя извоювана популярност през последните години у нас. Съкращението S.A.R.S. означава „свежо ампутираната ръка на Сатриани“. Да, разбира се, става дума за известния китарист Джо Сатриани. Веднъж китаристът Александър Лукович отишъл на прослушване в Белград и си представял колко страхотно би било да му пришият ръката на Джо Сатриани.  От тази крейзи-история се родило името С.А.Р.С.

Това е една от най-известните балкански алтернативни рок групи, която събира огромна публика в Сърбия.

В една от най-популярните им песни „Перспектива“ се пее “Trudiću se da mi bude bolja perspektvia!” – тоест“ Трябва да се потрудиш за по-хубава перспектива“. В групата влизат Саня Лалич, Александър Лукович, Борис Тасев, Ненад Джордевич, Петър Миланович, Тихомир Хинич и Зарко Ковачевич. Имат издадени шест албума, като първият е S.A.R.S. (2009), а последният е Poslednji Album (2016).

Morcheeba е английска електронна група, съставена от вокалиската Скай Едуардси братята Пол и Рос Годфри. В Ловеч те пристигат на 2 септември в този оригинален състав. По този повод тъмнокожата лондончанка Скай отправи чрез фейсбук специално видеопоздравление към публиката в България. В него тя казва: „Здравей България! Аз съм Скай от „Морчийба“ и съм много развълнувана, че ще се видим с Вас на „Лав чейнч“ в Ловеч!“

Названието на групата се получава от смесване на две думи. Училищният израз от началото на 90-те “чийба” се употребявал за „трева“. Пол прибавил към него и “мор” и така се получило “Морчийба”.

Групата има девет студийни албума от 1995 г. насам, два от които достигат топ 10 на Великобритания. Музиката им е неподправен органичен микс от трип- хоп, ритъм&блус, даунтемпо и соул. Освен кадифения глас на Скай, запомнят се и омагьосващите китарни рифове на Рос Годфри.  Най-новият им албум е озаглавен с техните малки имена SKYE & RОSS .