spasaiavanescena130613BPДа живеят културата в Ловеч и нейните пророци!

Павлин Иванов

Една чудесна инициатива, която БНТ започна преди четири години – «Пътуващото лятно кино“ прескча Ловеч! Тази година зрителите от Ябланица и Троян са единствените в областта, които имат възможността да гледат прожекциите на филма ”Джулай”.

Троянци в петък, на площад „Възраждане” от 21.00 ч. ще могат да гледат кинопродукцията, а в Ябланица, това се е случило още на 26-ти юли.

Пътуващото кино е част от националната кампания на Българската национална телевизия за възстановяване на летните кина в България.

Както е известно, лятното кино в Ловеч е продадено преди години, двете големи кина – «Димитър Благоев» и «Георги Димитров» също не съществуват, а сградите им също са продадени.

Другата, много популярна сцена в миналото културна сцена – Летния театър, е ужасно занемарен и от десетилития не е възможно неговото използване. А точният въпрос е: Кое все още не е съсипано и разрушено в Ловеч?

Да живеят културата в Ловеч и нейните пророци!

5 коментара

  1. Много ясно, като няма европроекти, от които кмета и приближените му да изкарат някой лев под масата, за какво им е да се занимават с някаква си култура и някакво си кино. Нали има влакче и сини лампички под моста.

Comments are closed.