enduromehano2904155Във втория кръг от BG-X Ендуро шампионата „Ендуро Кърнаре 2015”, който се проведе през уикенда пред близо 5000 души публика и с рекордния брой от общо 170 състезатели за двата дни Искрен Генов и Красимир Петков от 10 ж клас в ПГМЕТ – Ловеч отново постигнаха успехи, заемайки 3 място в класовете, в които се състезават.

Състезанието протече в два етапа, като в събота се състоя атрактивен ендурокрос за клас «Експерт», в който се състезава Искрен Генов и навигация за клас«Стандарт», в който пък участва Красимир Петков. В неделя пък бе обратното: «експертите» трябваше да се справят с трудното немаркирано трасе, само с GPS, а останалите състезатели забавляваха публиката с ендурокрос на затворен маршрут.

След изключително напрегнато и оспорвано състезание в навигацията на клас “Експерт”, където едва 9 пилоти от стартиралите 32 успяха да се справят с трудното трасе, както и във втория етап, където се преодоляваха тежки естествени и изкуствени препятствия, Искрен Генов се справи отлично и заслужено зае 3 място. Той се занимава с екстремната дисциплина вече четвърта година, но за първа е в този по-висок клас.

В клас „Стандарт” на Ендуро Кърнаре 2015 сред 81 участника Красимир Петков се качи на почетната стълбичка заемайки 3 място.