peevski108121Уважаеми жители на община Троян, които все още сте тук и не сте избягали,

За разлика от други общински съветници, които се активизират обикновено към края на мандата и преди местните избори, днес ще направя поредното си изявление, което по стара троянска медийно-неинформационна традиция – отново няма да достигне до гражданите, за които е предназначено.

Днес ще се спра съвсем накратко върху две теми:

  1. Работата на ОбС за последните три месеца;
  2. Датата 9-ти май;

 

Работата на ОбС през последните три месеца

Уважаеми жители на община Троян, отсъствието ми през последните 3 месеца от сесиите на ОбС Троян би следвало да доведе до един нов и качествен скок в работата му, поради невъзможността да „преча“ и да „спъвам“ безценната и ползотворна работа на общински съветници, техният председател и техните троянски партии-всепобедителки. А това е нещо, с което през последните два мандата преоблечените новички „политици“ на Троян, полуумрялата троянска интелигенция, както и техният авангард троянските медии – близо 8 години ме сочеха с пръст, ползвайки името ми и дейността ми като общински съветник за назидание, оправдание и всенародно пъшкане относно работата на този отдавна обезличен, смехотворен, подчинен, нищоправещ, кметско-слугински и псевдо политически орган на троянското местно самоуправление.

Има промени, дами и господа, и то безспорни! Ще спомена само няколко факта:

  1. За тези четири сесии нямаше нито едно предложение и нито една внесена точка за дневния ред от нито един общински съветник или партията му всепобедителка, както и от партийките всеподдържащи традиционите победителки.
  2. За първи път от 8 години бюджетът на общината се приема напълно безкритично, без дебати и както се казва „в съкратени срокове“. Дори в една медия споменаха за това, само че отново по стара троянска медийно-неинформационна традиция не се спомена защо и коя е причината.
  3. Сесията от м.Април 2015 е с обща продължителност от 1:26:39. За първата точка ОбС изразходва 1:06:26. За всички останали точки – 20:13 минути. И това не е всичко, както се казва в една реклама – в тези 20:13 минути на „изключително ползотворна работа“ няма нито едно изказване от нито един общински съветник, което отвсякъде погледнато е един несъмнен рекорд в „работата“ на ОбС Троян.
  4. Администрацията и ОбС след толкова много години се сетиха, че Троян губи младото и репродуктивното си население и са изготвили и приели поредният документ, чрез който възнамеряват зад всеки ъгъл да дебнат и да спасяват младите хора, осигурявайки им трудова заетост.

 

Тук искам да припомня, че от 8 години многократно съм поставял този въпрос за загубата на човешкия ресурс в Троян. Многократно съм правил предложения за всеки бюджет или за коя да е инвестиционна или политическа програма, приемаща се в този ОбС. Многократно съм правил и конкретни инвестиционни или чисто политически предложения, всички те базирани само и единствено за решаване на този основен и най-важен за мен проблем на Троян – загубата на човешкия ресурс. Отново ще ви припомня многократните ми изявления, че „загубиш ли човешкия си ресурс – ти си загубил всичко“! И че „всяка стотинка от бюджета, която не отива за спасяването на човешкия ресурс е пропиляна“.

Всичките ми предложения през тези последни два мандата бяха най-безцеремонно отхвърляни.

Да ви припомням ли за БКС, за консултантската фирма, за пакета от конкретни инвестиционни местни програми и пр.? Имате ли представа колко работни места за висококвалифицирани и добре заплатени млади хора бяха пропиляни?

Да ви припомням ли за критиките и предложенията ми по различни стратегически документи като примерно Програма 2020, където решаването на този проблем изобщо отсъства? За критиките и предложенията ми относно различните европроекти, с които вие не решавате този най-важен проблем, от който зависи изобщо бъдещето на този град и община?

Що за демагогия, крокодилски сълзи и псевдозагриженост?

Или понеже наближават изборите се сетихте, че в този град и община населението буквално се топи ежедневно та проявихте такава сърцераздерателна активност?

Има ли изобщо шанс да разберете някога, че младежката безработица не е самостоятелен проблем, а е следствие от една сбъркана, порочна и убиваща ни политическа СИСТЕМА и че средата, която вие и вашите безотговорни партии създадохте за функционирането на тази СИСТЕМА и модели за политика и администриране са античовешки и ни водят към неименуема гибел като държава и Народ?

Кога ще разберете, че това са СИСТЕМНИ проблеми и че трябва да се атакува и да се смени СИСТЕМАТА, а не с някакви епизодични и кампанийни клиширани програми да се опитвате да решавате нещата на парче? Аз поне не съм оптимист. Все пак политиката е наука и изисква грамотни и образовани хора да се занимават с нея на местно или национално ниво.

С политически дилетанти и нови партийни членски книжчици – толкова и това!

 

Втората тема е свързана с датата 9-ти май.

През тази година се честваха 70 години от Победата над хитлерова Германия и освобождаването на Европа от фашизма. На същата дата се чества и Денят на Европа.

Според днешната управляваща политическа върхушка – очевидно такова събитие не е имало и десетки хиляди българи не са участвали в последната фаза на ВСВ от страната на Победителите над фашизма. Очевидно хилядите загинали българи в тази последна фаза на ВСВ не съществуват и сякаш не са се простили с живота си за една свободна Европа и сякаш нямат никаква заслуга днес да слушаме „Одата на радостта“ вместо някой нацистки марш.

Цинизмът на днешната българска политическа хунта е потресаващ!

За Троян е напълно безсмислено да се очаква нещо друго. Общинските съветници в ОбС Троян през миналия и настоящия мандат, както и троянските партии ГЕРБ, БСП, СДС, ДСБ, ДПС, политическия сбиротак „Избор за Троян“, както и няколко обслужващи ги съвременни варвари са /до колкото знам/ единствените в цяла България, които с едно измамно, противозаконно и безпардонно Решение на ОбС Троян унищожиха един антифашистки паметник и поругаха делото и саможертвата на хора, които са били част от Общата европейска антифашистка съпротива. И за да е пълна гаврата с паметта и историята на този град – „Новите варвари“ от ОбС Троян и администрацията му „сътвориха“ един необозначен гроб в центъра на Троян, нещо, което е недопустимо съобразно действащата Женевска конвенция.

pametniktroyan2905151Паметникът бил „комунистически“, крещят „новите варвари“. Не, не е и никога не се е водил такъв. Ето ви един „комунистически“ паметник, който е също в центъра на Троян, но за който менте-демократите в този град сте онемели и ослепели. /снимка/

Използвам случая да поздравя, да отдам почит и да сведа глава пред всички троянци, които с Българската армия са участвали в тази фаза на ВСВ, както и на техните днешни наследници.

В днешна България, роднините на загиналите за Свободна Европа е немислимо да излязат с портретите им, подобно на чисто Човешката и гражданска инициатива в Русия, наречена „Безсмертний полк“, който буквално накара целият свят да настръхне от почит и уважение..

Това не може да се случи в днешна България, която е управлявана последните 25 години от откровени национални предатели до откровени съвременни неонацисти, много от които са от бившата номенклатура на БКП или наследниците им.

За сметка на това, българската управляваща хунта от последните десетилетия, заедно с цялата мутро-политическа мафия и общинските съвети на местно ниво – превърнаха Народа на България и общините и в един „Смертний полк“, който очаквано и безславно се топи под звуците на „Одата на радостта“.