pokanatiholEND2110131Павлин Иванов

Изумителна покана до избраните за общински съветници в Ловеч отправя Председателя на местния парламент Тихол Тихолов! От снимката  в ляво, може да се запознаете с пълният текст на документа и сами да си съставите мнение за начина на мислене и мотивите за действия на един от ловешките „първи“.

От документа виждаме, че Председател Тихолов, избран по предложение на ДПС и с гласовете на БСП, ще води ловешките съветници в Луковит за „неформално заседание на ОбС Ловеч“. По план, те ще тръгнат в 13.00 часа на 3.11.2013 г. от Ловеч и ще пристигнат в хотел „Дипломат плаза“ към 14-14.40 ч. , където веднага след акостирането, избраните от гражданите на община Ловеч да защитават техните интереси, ще бъдат настанени „с кафе от гостоприемните домакини“!

Веднага след това, забележете, е предвидено „забавно занимание – стрелба с лък по мишени „любими образи“!!! Председателят дори е съобразил и препоръчал, как е подходящо да бъдат облечени съветниците, а именно, цитирам: „ спортно облекло –панталон, дънки, блуза и маратонки или други удобни обувки с ниска подметка. Роклите „без гръб“ и „фраковете“ са за вечерта.“ Край на цитата!

От 17 до 19.00 часа е предвидено „неформално“ заседание в зала, заедно с представители на ОбС Луковит и кмета г-н Грънчров.

Темата е:

„Предложения за подобряване подготовката на заседанията на ОбС, подобряването на комуникацията с общинската администрация, с ГРАЖДАНИТЕ и НПО, комуникация между ръководството на постоянните комисии и съветниците, подготвяне и провеждане на контрол от страна на принципала ОбС Ловеч по отношение на дейностите на общинската администрация и поддържане на здравословна градска среда“

Време  – цели 2 часа!

В поканата – програма следва, моля за внимание, цитирам : „19.00 до 20.00 часа РАЗКРАСЯВАНЕ за вечеря“, край на цитата!

И за завършек на ползотворният ден, от 20.00 до 24.00 часа следва, цитирам: „Вечеря в ресторанта на хотела с „музикално оформление“ от Ди Джей“, край на цитата!

На 4.11.2013 закуска и отпътуване за Ловеч.

И всичко това, подписано от Председателя на Общински съвет Ловеч Тихол Тихолов!

 

Какво каза въпросно лице днес, на пресконференция, четете утре! Коментарът и обясненията са също толкова умопомрачителни, колкото и самото съдържание на поканата!

7 коментара

  1. “По инициатива на депутатите от БСП Георги Свиленски, Димитър Горов и Татяна Буруджиева започва поредица от публични дискусии за необходимостта от създаване на нов закон за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на левицата. Първата от тях ще бъде днес в парламента и е на тема “Участниците в пътното движение, техните права и задължения. Човешкият фактор като източник за опазване живота и здравето на всички участници в пътното движение”.

    Целта на тази първа обществена дискусия е да се обсъдят възможностите и начините за намаляване на жертвите – водачи, пътници, пешеходци, велосипедисти, посредством въздействие върху поведението на участниците в пътното движение, се посочва в съобщението.

    Димитър Горов вече се обяви за по-високи глоби за “всички пияни, включително и за пешеходците”. Според него санкции за употреба на алкохол трябва да има както за шофьорите, така и за велосипедистите и пешеходците. “Всеки, който е пиян, включително и пешеходецът, е опасен за движението. Аз разбирам хората, които искат да се придвижват с велосипед, но те не бива да карат на места, където няма алеи. На мен ми се случи, например, пред колата да изскочи един пешеходец, който се юрна да пресича по пешеходната пътека, без да се огледа какво се случва. За мое съжаление, се оказа служител на КАТ с дрегер в ръка”, обясни преди време депутатът.”

  2. debelaka, за да са законосъобразни разходите във връзка с работата на общинския съвет е необходимо да бъде доказано реалното им използване за дейността на съвета.

    В бюджета за 2013 година на общински съвет няма заложен разход за изпълнение на План за неформалното заседание на ОС Ловеч и е незаконно да се правят разходи по изпълнението на въпросния план.

    До този момент ОС Ловеч не е приел със свое решение План за неформалното заседание на ОС Ловеч, не е актуализирал бюджета си и няма законово основание да прави разходи по плана.

    Съгласно чл. 34. ал.4 от ЗМСМА -Пътните и други разноски, направени от общинския съветник във връзка с работата му в съвета, се поемат от общинския бюджет.
    Планът Тихолов не е свързан пряко със законосъобразната работа на общински съвет, тъй като не е в изпълнение на решение на общински съвет или в изпълнение на общинския бюджет и се явява незаконна привилегия на общинските съветници.

    Общинският съветник няма право да използва положението си за получаване на специални привилегии, освобождаване от задължения или избягване на последствията от свои незаконни действия.

    Разбира се, че господин Тихолов може да се шегува с общинските съветници, когато му е кеф и това е негово право, но по-важното в случая е дали общинските съветници ще се вържат на шегичките му и ще направят незаконосъобразни разходи от общинския бюджет по Планът Тихолов.

    debelaka, по-важното е дали кмета Казанджиев ще се върже на шегата на Тихолов и ще разреши да се ползва общински транспорт и командировъчни на съветниците от бюджета незаконосъобразно, защото той носи цялата наказателна отговорност пред закона по изпълнението на общинския бюджет.

  3. Тъй като предполагам, че купонът ще е за сметка на бюджета, пълнен с парите на ловчалии, то хумористът Тихолов може за организира и томбола с 100% печеливши билети за ос-етата. Още по-интересно и забавно ще стане, ако се маскира на Дядо Мраз (комунистче е все пак, пък и на изкукал дядка като него червеното много му подхожда).
    https://www.youtube.com/watch?v=8ukMS6VtMzo

  4. А кой ще плати за целия цирк?

  5. П Л А Н
    за неформалното заседание на ОС Ловеч

    1.За хотел „Дипломат плаза” гр.Луковит потегляме в 13,00 ч.на 03.11.2013 г.от автобусната спирка за гр.Троян (зад сградата на Областна администрация).Ще пътуваме вероятно с автобуса на Общината.Ако това е невъзможно,ще бъде подсигурен друг служебен транспорт.
    2.Вероятен час на пристигане – 14 – 14 ч. и 30 мин.
    3.Настаняване с кафе от гостоприемния домакин – до 15 ч.
    4.Забавно занимание – Стрелба с лък по мишени”любими” образи – от 15 до 16ч. и 30 мин.(за целта препоръчително спортно облекло – панталон,дънки,блуза и маратонки или други удобни обувки с ниска подметка).Роклите „без гръб” и „фраковете” са за вечерята.
    5.От 17 до 19 ч.неформално(свободно изказване на мнения и предложения по темата) заседание в зала заедно с представители на ОС Луковит и кмета г-н Грънчаров.Тема: „Предложения за подобряване подготовката на заседанията на ОС,подобряване комуникацията с общинската администрация,с гражданите и неправителствените организации,комуникацията между ръководствата на постоянните комисии и съветниците,подготвяне и провеждане на контрол от страна на принципала – ОС Ловеч по отношение дейността на общинската администрация и на другите органи и организации,от които зависи подобряването и поддържането на здравословна градска среда.
    Дискусия по направените предложения.
    Предвид начина на провеждане на заседанието масите в залата ще бъдат разположени „П – образно”.
    6.19 – 20 ч.разкрасяване за вечеря.
    7.20 – 24 ч.вечеря в ресторанта на хотела с „музикално оформление” от Ди Джей.
    8.На 04.11 закуска(според регламента на хотела) и отпътуване за Ловеч.

    18.10.2013 г.

    Тихол Тихолов
    Председател на Общински съвет – Ловеч
    Така е по ясно,нали!А малко хумор относно рокли,фракове и разкрасяване не вреди!
    Не схващате хумора и закачките?ЖАЛКО!
    Подписвам с новото си име”Лицето Председател Тихолов”

  6. Леле мале! Очевидно председателите на ОбС Ловеч и ОбС Троян са в дива конкуренция.

    Остава А.Балев да покани ОбС Троян на кортовете и да ни демонстрира защо му казват Ръфал Наддал.

  7. Както каза на пресконференция преди седмица д-р Георги Митев, областен председател на СДС и общински съветник :
    „За две години работа този общински съвет под председателството на Тихол Тихолов достигна дъното,”

    ДА ама НЕ!
    С този си ‘План за неформално заседание” Общински съвет не само , че е достигнал дъното, но много сериозно копае вече и под дъното….

Comments are closed.