С откриване на изложбата „Къде е водата?“ снощи, 22 март, бе отбелязан в Ловеч Международният ден на водата. Представени бяха 45 тематични картини на малките художници от Арт школа „ГЕЯ“ при ЦПЛР-ОДК в Ловеч. Експозицията бе разположена в слънчевата градина на Стара градска баня „Дели Хамам“, известна като Музей на водата.

Тук за първи път се открива подобна изложба, изтъква водещата тържеството Цветомира Димитрова. Още в началото малката Елена Петкова изпълни стихотворението „Вода“ от Лина Христова.

„Поздравявам всички участници и наградените деца. Искам да отбележа, че няма по-подходящо място за тази изложба от този музей. Уникално място е  и се надявам да станат традиция изявите тук, защото е хубаво точно на този ден и точно тук да си припомняме колко е важна водата за живота. Трябва да уважаваме този ден, защото без хляб човек  може да се преживее  известно време, но без вода – не.“  Това каза в приветствието си заместник-кметът Венцислав Христов, който откри изложбата. След това той връчи цял куп награди, дипломи и призове, спечелени от младите художници по фестивали и конкурси у нас и по света. Това са  отличия от национални конкурси за детска рисунка от Несебър, Кърджали, Русе, Благоевград и от международни конкурси в САЩ, Португалия, Полша, Чешка република и други.

Сред тях бе и Камелия Николова – (13 год.), която спечели Голямата КАО награда от Токио, Япония. Камелия е възпитаничка на детски АРТ – клуб „Гея” от осем години.

Гости на тържеството бяха още д-р Димитър Димитров, директор на дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм” в Община Ловеч, родители и много граждани. Същевременно стана ясно, че Община Ловеч дава награда от 800 лева за Арт школа „ГЕЯ“

На финала възпитаничките подариха букет на своята ръководителка Кремена Попова.