Служители на Община Ловеч провеждат действия за издирване на нарушители на обществения ред, които в нощта срещу 2 април т.г.обърнаха и разсипаха съдържанието на почти всички кошчета за отпадъци в централната градска част и по-този начин замърсиха пространството.

Сигнал е подаден и до РУ на МВР в Ловеч, от където също се включват в установяване самоличността на хулиганите. За целта се преглеждат всички записи от контролните видеокамери, както на „Контрол и сигурност“ към Община Ловеч, така и на останалите учреждения, които имат видеонаблюдение в градския център.

Правим всичко възможно да разкрием кои са нарушителите и те да получат полагащото им се наказание, заяви кметът на община Ловеч Корнелия Маринова. Недопустимо е подобно вандалско отношение към току-що ремонтираната площ, в която вложихме много средства и труд, за да живеем в една приятна и хармонична среда, допълни кметът.

Сутринта на 2 април централната градска част на Ловеч се оказа с обърнати кошчета в промеждутъка от пощата до гимназията. Една част от кошчета бяха и смачкани.

Става дума за над 20 съда за отпадъци, които са част от изпълнението на проекта „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков”, кв. „Вароша”, гр. Ловеч”.

Работя в почистването над 20 години и подобно нещо не съм виждала, коментира служителка на „ЕКО“ ЕАД – Ловеч. Общинската фирма веднага се зае със събиране и извозване на разпръснатите отпадъци. Остава обаче въпросът кой иска да живее сред боклуци?

6 коментара

  1. Друго щеше да е ако имаше повече камери и някой да наблюдава за редът като цяло. Ама защо да се плаща на подобно лице, като може някой власт имащ да си направи една вечеря в някой приличен ресторант?

  2. Една примитивна и посредствена червена комунистическа дупка.

Comments are closed.