sopotbrak1807132Д-р Й. Найденов

След подадена информация от добри хора че във водите на яз. Сопот в местността „Мугурицата” под с. Голяма Желязна се правят опити за риболов с мрежи служителите на ИАРА Ловеч  на 16.07. срещу 17.07.2013г. провеждат наблюдение и от засада залавят П. П. от гр.Троян да извършва риболов с хрилни мрежи. Същият има вилен имот до брега на язовира. Следва акт, конфискация на мрежите и лодката.

Наистина доста странни хора сме Българите. Много добре се зна,е че язовира е разрешен само за любителски риболов и че риболов с мрежи и всички други средства забранени от закона се наказва строго.

Знае се много добре че контрола е затегнат. Знае се много добре, че вече има заловени за бракониерство доста собственици на вилни имоти. Същите са минали през по- горната процедура на актове, нещо повече има и не едно съдебни решения които потвърждават наказателни постановления за бракониерство  в полза на държавата т.е. на народа, тъй като рибният ресурс е на любителите риболовци.

Зарибяването на язовирите  предназначени за любителски риболов и на реките се извършва със парите на тези, които са си платили риболовен билет и затова съвсем справедливо  закона е толкова строг.

Още по добре се знае, че в така наречените западни държави такова чудо няма. Щом е забранено нещо, то не се извършва и всички се подчиняват на закона.

А в България до кога ще продължаваме да я караме през просото както казва народа? Проверката приключи в 4.00ч.

Още една безсънна нощ, но защитихме интереса на риболовците. Благодарим на Гл. Инспектор г-н Марин Ичев шеф на РУП гр. Троян, който ни указа съдействие с полицай Васил Гачевски.

И така в нашата България до безкрай и до следващият бракониер  който иска да бъде заловен.