obs2206131Със супер скоростни заседания на постоянните комисии на Общински съвет Ловеч премина обсъждането на върнатото от Областен управител решение за Бюджет 2015. Някои от комисиите заседаваха буквално между 7 и 10 минути, при условие, че разглеждането на допуснатите слабости във върнатото решение и предложените допълнения и корекции изискват доста задълбочен анализ, оценка и съответното решение,

Дали съветниците са разбрали всъщност какъв точно е проблема с бюджета, ще разберем в четвъртък 12 март.

От публикациите на съветници – “експерти” в местни медии може да се направи обоснован извод, че цари дълбоко и тежко неразбиране на материята. Това от своя страна предполага монолитно гласуване “ЗА” от страна на повечето политически формации в ловешкия общински съвет. Като с подкрепата си за предложеният в този вид Бюджет 2015, групите съветници ще доразрушат и малкото останало доверие в тяхната грамотност и експертиза.

 

Ето и официалната покана за заседанието:

На основание чл. 25, т. 1 и чл. 45, ал. 7 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, свиквам ПЕТДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТОТО ЗАСЕДАНИЕ на Общински съвет-Ловеч, на 12 МАРТ /ЧЕТВЪРТЪК/ 2015 год. от 13,00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч при следния

ПРОЕКТО-ДНЕВЕН РЕД:  

  1. Приемане на решение за изменение на решение № 876 от 12.02.2015 год. на Общински съвет-Ловеч, относно приемане на бюджет на Община Ловеч за 2015 г., върнато за ново обсъждане със заповед № РД-07-173 от 26.02.2015 г. на Областен управител на Област Ловеч.

Докл.: Минчо Казанджиев –кмет на Община Ловеч

  1. Молба от Николай Младенов Антонов от с. Горна Митрополия за отпускане на средства, необходими за лечение на дете.

Докл.: Тихол Тихолов-председател на

Общински съвет-Ловеч


ТИХОЛ ТИХОЛОВ (п)
Председател на Общински съвет-Ловеч

1 коментар

  1. Нещо не схванах ПредЦедател Тихолов??? Искате да докладвате отпускане на средства за човек, жител на област Плевен, община Долна Митрополия??? НЕ че имам нещо против да се гласуват такива средства, НО…Не останаха Молби от нуждаещи се жители за лечение в Област Ловеч, Общини Ловеч и Летница ли, гусин Тихолов???
    НЕ е ли редно да се удовлетворяват молби на граждани от територията, за която отговаряте по един или друг начин, адвокат Тихолов, вместо да докладвате за общини от съседната Плевенска Област?? Прекалено е! Има си общински съвет в Долна Митрополия или бъркам??

Comments are closed.