С голям успех сред учениците днес премина спектакълът „Спасителят“ и последвалото обсъждане на употребата и злоупотребата с наркотични вещества. Основната заслуга е на звездата от сериала „Под прикритие“ Ивайло Захариев който и в този случай играе главната роля. След представлението той проведе откровена беседа с децата по „горещата“ тема.

Салонът на Драматичен театър – Ловеч трудна събра всички желаещи да гледат театралния спектакъл на Театрална формация „Улична банда“ – София. Над 450 деца от всички средни училища в града ръкопляскаха на изпълнителите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Виктория Янева, Валентин Балабанов (той е също и постановчик).

Сюжетът  разказва историята на любовна двойка, която попада в ръцете на кварталния наркоразпространител. Момичето попада в омагьосания кръг на зависимости, като насилие, проституция, дрога. Дали любовта ще може да я изведе от тази пагубна спирала?

Финалът е с отворен край, така че да предизвика интереса на зрителите. Нелеката тема бе изнесена с майсторство от актьорите, а появата на любимеца от телевизионния екран Ивайло Захариев предизвика бурни аплодисменти.

След представлението Захариев проведе разговор с публиката, който продължи почти колкото представлението. „Зад наркопласьорите стоят много пари – производители на наркотици, трафиканти, подкупни политици и полицаи, местният дилър – и всички те искат твоите пари. А ти си сам. Затова можеш да решаваш – „Да“ или „Не“?“ , обясни ситуацията актьорът. Целият разговор бе на разбираем и близък до децата език. Силна страна на беседата бяха множеството примери от личния живот на актьора, който откровено сподели за своите залитания и  лични битки.

Безплатното представление бе организирано от Община Ловеч и Общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Спектакълът е създаден съвместно с Националния център по наркомании и е подпомогнат от “Балканфарма” ЕООД.

1 коментар

Comments are closed.