На 10.02. в далечната 1959г. е отбелязано началото на пътя на една институция, доказала се в годините. И независимо от името – механотехникум или професионална гимназия, училището ни остана вярно в изграждането на добре подготвени професионалисти в различни области на техниката и технологиите. Училището продължава да възпитава достойни и истински българи, продължавайки традиците и търсейки новото.

Гости на тържеството бяха Началникът на РУО Ловеч Еленко Начев, зам. кметът Венцислав Христов и представители на Сдружение „Екомисия 21 век”.

Да споделят празника бяха дошли г-н Гено Вътев и „бивши” преподаватели, които винаги ще бъдат част от Механото.

В приветстието си инж. Ирина Стоенчева – директор на ПГМЕТ Ловеч благодари на колегите и учениците, които упорито се справят с новите предизвикателства на времето и акцентира на новото, което предстои.

Началникът на РУО Ловеч г-н Начев отбеляза, че ПГМЕТ е едно от най-добрите училища в града и затова заслужено ще бъде обновено и санирано в следващите 30 месеца.

Емоционално започна изказването си г-н Христов, който е възпитаник на Механото. Той призова учениците да запазят духа на училището и подчерта, че то трайно се вписва в живота на нашия град. Завърши с поздравителен адрес от кмета на гр. Ловеч г-жа Корнелия Маринова.

Директорът г-жа Стоенчева награди изявени ученици в различни области – Пламен Богданов 11Ж обявен за спортист №1 в гр. Ловеч и Севделин Коларов 12Г– доброволец на годината от „Екомисия 21 век”.

Награди получиха още: Владислав Тотев – лека атлетика, Виктор Тодоров – 3 място, Калоян Петров – 2 място, Христо Калчев 1 място – тенис на маса, волейбол – 10Е и 12Е класове.

Празникът продължи с програма, ръководена от Илина Рогашка – учител по английски език в училището, която включваше музикални изпълнения на г-ца Рогашка, Дани Лазаров 11Ж, Дени 11Б, Мартин 11Ж и Анита Монкова 9Г. Голям интерес предизвика играта в три кръга, по примера на телевизионната игра „Аз обичам България”. Двата отбора, с капитани Цветослав Нешков и Христо Калчев, се бориха за всяка точка и заслужено бяха аплодирани за знанията и находчивостта си. Цвят внесоха двата танца на гостуващите ни мажоретките Грета Вълчева и Десислава Иванова и брейка на Даниел Иванов 11Б. Празникът завърши с изпълнението на песента „Студио Х”, която всички ученици запяха.

1 коментар

  1. И като награда за това доста добро училище му съкращават една паралелка за следващата учебна година…

Comments are closed.