nagradaitaly1307151

Светлана Стоянова

За втори пореден път деца от Ловешка област печелят абсолютната награда от конкурса в Италия -“Diritti A Colori”.

Конкурсът се организира от Фондация Малагути. Тя развива дейността си от 2001 година , като разработва дейности в областта на солидарността, в социална помощ и здравни грижи на децата. Фондацията насърчава инициативи и проекти, насочени към предотвратяване на затруднения, опазване на здравето, образованието и обучението на деца и тийнейджъри.

Ръководи изграждането и поддържането на защитени жилища, в който се настаняват изоставени , малтретирани или измъчвани деца или временно лишени от родителски грижи. Стимулира проявата на положителни взаимоотношения между тях, подпомага и насърчава младите хора да имат по-голяма увереност в институциите.

Конкурсът се провежда в рамките на конвенцията за правата на детето и носи и от там името си – „Цветни права”. Разделен е на три възрастови групи- 3 до 6 години; от 7 до 12 и от 13 до 15 год. /от тази година до 16 год./. Голямата награда е едноседмична почивка за трема члена от семейството в Европейски курорт.

През 2013 година бе проведено 12 издание на конкурса тази награда беше спечелена от Татяна Стоянова – 13 год. от гл. Ловеч.

Тази година се проведе за 13-ти път, като тази година той съвпадна с Първият Международен фестивал „Цветни права”, с участници в различни направления от цял свят. В конкурса за рисунки са получени 5 700 творби от различни страни, като само от Италия те са 3 500. Голямата награда беше присъдена на Дарина Илиева – 12 год. от гр. Летница.

За първи път беше обявена и една допълнителна награда – „ТАЛАНТИ”. Двайсет деца избрани от специално жури ще бъдат поканени през следващата година да посетят най-известните дестинации в Италия, за да се запознаят с ренесансовото изкуство на страната.

2 коментара

  1. “…Тази година се проведе за 13-ти път, като тази година той съвпадна с Първият Международен фестивал „Цветни права”, с участници в различни направления от цял свят. В конкурса за рисунки са получени 5 700 творби от различни страни, като само от Италия те са 3 500.
    Голямата награда беше присъдена на Дарина Илиева – 12 год. от гр. Летница.На трето място бе на Цветомира Димитрова от АРТ школа „ГЕЯ”, Ловеч. За първи път беше обявена и една допълнителна награда – „ТАЛАНТИ”. Двайсет деца избрани от специално жури ще бъдат поканени през следващата година да посетят най-известните дестинации в Италия за една седмица, за да се запознаят с ренесансовото изкуство на страната.

Comments are closed.