napuchilishta1205143Радосвета Коева НАП

От офиса на НАП в гр.Ловеч за втора поредна година започнаха кампанията „Влез в час с данъците“. Провеждането на уроци на тема „данъци”. са част от съвместен проект на приходната агенция и Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН). С кампанията „Влез в час с данъците” НАП си поставя за цел да промени възприятията на младите хора относно плащането на данъци и осигурителни вноски.

Първият данъчен урок тази година бе изнесен на 10 май сред учениците от 11-и и 12-и клас на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“. Миналата година данъчните лектори влязоха в Природо-математическата гимназия, а на есен ще посетят още няколко училища в гр.Ловеч и гр.Троян.

С помощта на интерактивна презентация от офиса на НАП в гр.Ловеч целят да провокират дискусии сред младите по темите „данъци” и „осигуровки”, както и да променят нагласите им относно тяхното плащане.

Младежите от елитната ловешка гимназия посрещнаха с интерес презентацията.Сред лекторите бе самия директор на местния офис на НАП – Виктор Стойчев, от който те по интересен и убедителен начин получиха отговор на въпросите си, по-интересните от които бяха: Защо трябва да работя на трудов договор, след като ще получа повече пари, ако работя без договор? ; Защо трябва да си искаме касовите бележки, вместо НАП да контролира повече тяхното издаване?; Къде отиват парите от митниците?; Защо ДДС е 20% ?; Трябва ли да плащаме такса смет, когато не ни чистят боклука на улицата.?;

Проведената дискусия остави усещането, че имаме интелигентни млади хора, които от една страна осъзнават необходимостта от плащането на данъци и осигуровки, а от друга – непримирими към слабостите и готови да променят страната ни към по-добро.

1 коментар

  1. Бре те хубаво казват за касовите бележки ама са пропуснали да светнат младежите за това: Светнах НАП в София, че не е възможно другаря Петър гоблена през 2009-та да има мераци за строеж на паркинг с баня за 2010 да е обявил приход от 5 бона и кусур. Е да ама в последствие получавам известие, че дължа пари на НАП за здравни осигуровки и то при положение, че винаги съм бил достатъчно изряден безделник. Завели срещу мене дело естествено без да ме уведомят в Търново за 40 лв. В последствие се натрупала лихва и сумата е 80 лв.
    Та правете си заключителните заключения кого обслужват всички чиновници.

Comments are closed.