bspprotest1002151Павлин Иванов

Утре сряда, пазарен ден в Ловеч, активисти на БСП ще почетат с едноминутно мълчание жертвите от конфликта в Украйна. Бих приел този акт на съпричастност с широко отворена душа, ако не беше толкова лицемерно.

Наследниците на комунистическата партия избила цвета на българската нация – професори, учени, генерали и офицери, учители, предприемачи, с решенията на тъй нареченият „Народен съд“, утре сряда, пазарният ден, ще демонстрира съпричастност?

Наследниците на комунистическият режим, избил десетки българи, само на 3 километра от центъра на град Ловеч в „Лагера на смъртта – Слънчев бряг“, утре сряда, пазарният ден, ще демонстрира съпричастност?

Наследниците на хората упражнили терор над собственото си население в продължение на десетилетия, мачкайки ги, разселвайки ги, сменяйки им насилствено имената, лишавайки поколения българи от нормално съществуване, утре сряда, пазарният ден, ще демонстрира съпричастност?

lagerlovech602151Но кога са истински наследниците на комунистическата партия, отбелязващи конгрес след конгрес – когато не отронват нито дума за зверствата в Ловеч, на 3 километра от тяхната централа или утре, когато Ловеч ще се напълни с възрастни хора дошли на пазар и живеещи в далечното минало?

Много, много лицемерно, другари и другарки социалисти!

Сложете едно цвете на паметната плоча на „Слънчев бряг“! Проронете с наведени глави поне едно – съжаляваме за нашите предци, те сбъркаха и ни е срам от тях! Спрете да развявате червените знамена със сърпа и чука! Покажете, че сте съвременни, нормални граждани на днешна Европа!

Едва тогава ще ви повярвам, че наистина изразявате вашето съпричастието към жертвите на ужасната война в Украйна!

lager909121Дотогава, лицемерното ви, неискрено и пошло поведение, ще си остане с характерните за вашите разбирания черти – лъжа, пропаганда, лозунги и фалш!

 

Да, никой не иска да има войни! Никой не иска България да бъде въвличана в конфликти. Няма нормален човек, който да иска да прати детето си с оръжие в ръка на смърт.

Не превръщайте трагедията на милиони хора в евтина соц пропаганда, защото тя ще изгони и вашите деца, които не бягат в добрата стара Русия, а в шеметен бяг местят семействата, внуците ви и животът си в „гнилите“ Лондон, Париж, Берн или Стокхолм.

2 коментара

  1. Има известна разлика между демонстрираш, изразяваш и оказваш съпричастност и подкрепа. Съвсем друго е ако го оцветиш в политическа краска. Трето е ако го извършиш за да напомниш за себе си, насочвайки вниманието към твоята идеология, а не към жертвите. Ако ги има и трите заедно получаваме типична родна картинка на омаскаряване нещо, което би трябвало да е позитивно насочена съпричастност. Нещо оцветено в кафяво

  2. Павлине, същите тези лицемери не крият, че пак ще убиват български граждани без съд и присъда, ако така им заповядат от изток. Подобни закани не са рядкост из мрежата.

Comments are closed.