pakkucheta902141Павлин Иванов

Пореден сигнал за проблеми с бездомните кучета получих на редакционната поща. Този път става дума за квартал „Червен бряг“ и поредица нападнати или ухапани хора. Представям на вашето внимание пълният текст на писмото, подписано от Мариета Цанкова:

„Предвид това, че сте най-активната медия в гр. Ловеч, искам да се обърна към Вас за съдействие относно бездомните кучета в гр. Ловеч, които оказва се не са никак малко! Да, вярно е, че са кастрирани от звеното към Община Ловеч, но не е допустимо да се разхождат по 5-6 огромни кучета в кв. “Червен бряг”! Тази вечер/ 09,02,2014г./ обезумели от глад, нападайки живущ на квартала и аз да се чудя през кой вход, на кой блок да мина, за да се прибера без да бъда нападната, или най-лошото нахапана от тях. Да не говорим, че преди седмица точно на входа на кв. “Червен бряг”, баба ми също беше нападната от такива кучета-кастрирани и бездомни.

Нямам против животните, даже напротив, но не е нормално да се прибирам страхувайки се към вкъщи. А ако бях с 3 месечния си син с количката и бях нападната, както този мъж и баба ми, какво щях да правя!!! Въпрос с много неизвестни!!!

Знам , че това е проблем от национално ниво, но не е достатъчно само кучетата да бъдат кастрирани и оставени да ходят на глутница и да ровят по кофите за боклук и да правят градинките пред входовете на депо за отпадъци!

Нека намерим най-правилния начин за справяне на този немаловажен проблем, за да му обърнем внимание преди, не дай си Боже, да бъде нападнато някое дете!

Съответно подадох веднага сигнал на обявения за гр.Ловеч телефон за нередности и проблеми 601 276.

Наистина проблемите на Общината ни са много и не всички не могат да бъдат решени, но ТРЯБВА

Затова са там, за да чуват нашите гласове и да реагират своевременно!

Ако ли не: ОСТАВКА!