outransport1302152Заседание на Областната комисия по транспорт се проведе 12 февруари. То бе ръководено от председателя й зам.-областния управител Драгомир Кавалски. И двете точки в дневния ред бяха свързани с промени транспортна схема – по републиканската за маршрут Луковит-Червен бряг, София-Тетевен и по областната – за маршрут Троян-Априлци.

От община Луковит защитиха предложението си за промяна в часовете на тръгване и връщане по маршрут Луковит-Червен бряг. Прие се час на тръгване от Луковит – 12 ч., и ново маршрутно разписание във вечерните часове с начален час на тръгване 18.30 ч. от Луковит и час на връщане от Червен бряг – 19.20 ч. Маршрутните разписания са съгласувани със съответните кметове на общини и Областни управители.

outransport1302154От община Тетевен представиха предложението си за промяна в часовете на тръгване, както следва: изменя се часът на тръгване от София от 18.40 ч. на 19.00 ч. и се добавя спирка в Правец. Маршрутното разписание е съгласувано с всички заинтересовани страни и също бе прието на заседанието на Областната комисия по транспорт.

Предстои двете предложения да бъдат изпратени в ИА „Автомобилна администрация” за разглеждане и приемане на промени в РТС.

Прие се и промяна на Областната транспортна схема по маршрутно разписание № 1103 на автобусната линия Троян – Априлци. Часът на тръгване от Автогара Троян вече става 13.10 вместо 13.00 ч.