rqzan1305161Заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев заедно с общинските съветници Валентина Митева и Венцислав Петрушев, които бяха на визита в Рязан, Русия (8-10 май), поднесоха цветя на паметника на съветско-полското братство по оръжие. Това съобщава официалният сайт на Администрацията на Рязан.

Ловешката делегация взе участие в събитията на Девети май, когато в Русия се отбелязва Деня победата. Българската делегация бе на приятелско посещение по покана на кмета на Рязан Олег Булеков.

По традиция в тези дни в Рязан пристигат делегации от побратимените градове, които с гражданите участват във възпоменателните събития за отбелязване на годишнината от победата. Заедно с българските гости имаше и делегация от град Остров Мазовецка (Ostrow Mazowiecka), Полша.

Членовете на делегацията участваха в церемония по полагане на венец на площад „Победа“ и наблюдаваха парад заедно с представители на регионалните и градските власти.

Веднага след пристигането в Ловеч ръководителят на делегацията Цветан Георгиев изпрати благодарствен адрес до кмета на Рязан Олег Булеков.

Снимки: admrzn.ru

1 коментар

  1. “…поднесоха цветя на паметника на съветско-полското братство по оръжие…”

    Доста по-евтино щеше да е на данъкоплатеца ако родните “политици” бяха поднесли цветя пред някой български паметник. Но не, трябва да се троши бюджетна пара за да се шматкат по света.
    На 9 май 2016 година на паметника на българските воини, жертви през войната 1944-1945 година, в центъра на София, не бе поднесено нито едно цвете. За сметка на това МОЧА бе отрупан с венци, а нашите ловешки нехранимайковци веят гащи по Рязан и Лавал. За българи не може, за поляците ще отидем и на другия край на планетата, само г.з път да види.

Comments are closed.