police2909141Полицаи от РУ Ловеч са иззели гладкоцевна ловна пушка със заличени номера, 5бр.ловни патрони 16-ти калибър, 10 бр. патрони с калибър 7,62мм, пушка “Славия – 631” и  друга пушка със заличен номер след претърсване на частен дом на ул. «Мадара» в града. 69-годишния обитател на имота е задържан , а по случая е образувано досъдебно производство.

На 06.07.2016г. в 22.05 часа на изхода на гр.Луковит полицаи от местното полицейско управление са спрели за проверка лек автомобил “Джип Чероки”, управляван от В.П.-53 годишен, криминално проявен от гр.Луковит.  На задната седалка и багажника на автомобила са открити около 1пр. куб.м. дърва за огрев от цер, без контролна горска марка.

На място е извършен оглед на местопроизшествие, като незаконно добитите дърва и моторното превозно средство, с което са превозвани са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ябланица за срок от 24 часа е задържан Б.Б.-41 годишен, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол /1,33 промила в издишания въздух/. По случая е образувано бързо производство.