lotex1708131PFC Litex

Наставникът на Литекс Златомир Загорчич е уверен , че неговите футболисти ще се представят на ниво в неделя и ще се поздравят с успех  в дербито с Левски.

Подготвени сме добре за мача.Цяла седмица тренирахме с нужната концентрация и дисциплина и очаквам в неделя да излезем за победа. Ние нямаме притеснения, а проблемите в лагера на съперника  въобще не ни интересуват. Ще се стремим да ни се получи нашата игра. Формулата за успех над Левски е ясна – раздаване на всички играчи на терена, тези на пейката и феновете на трибуните. Очаквам още повече публика, отколкото беше на дербито с Ботев. Вярвам на момчетата! Вярвам, че сега ще биеме!, сподели наставникът.

Според него силния старт и лидерската позиция на Литекс във временното класиране не са случайност.

Още от самото начало знаех, че по правило амбициите в Литекс са високи.Това съвпада и с моите разбирания, защото аз съм максималист и ще се опитам да предам това на играчите си. Пак казваме обаче, че си играем мач за мач. Не искам да се говори за титли и класирания и върху тези млади момчета да се оказва натиск с високи очаквания. Сега е мача с Левски, после с Любимец, после с Черноморец….Все важни двубои, в които ще търсим максимума. А това, че Левски и ЦСКА имат някакви затруднения…Не ни касае, завърши Загорчич.