unicef2908131Завърши първият цикъл от програмата на УНИЦЕФ „Работилница за родители“

През януари започва набирането на участници за нова група, съобщават от Община Ловеч

На 13 декември завърши първият цикъл от програмата на УНИЦЕФ „Работилница за родители – да пораснем заедно“ от новия програмен период – септември 2014 г. – юни 2015 г. Община Ловеч и УНИЦЕФ за България продължиха партньорството си в провеждането на една уникална програма. Всяка „работилница“ включва групова работа с родители на деца от 0 до 4 години по предоставена от УНИЦЕФ методика и материали.

Интересът към работилниците вече втора година продължава да е голям, записаха се 29 родители, разделени на две групи според техните желания и свободно време. Повечето от участниците бяха на възраст 30-35 години с висок професионален и обществен статус.

Работилниците се провеждаха в Приемната на кмета в Бароковите къщи. Общината осигури нужните материали за работа на родителите и условията за провеждането на работилниците.

От 25 септември до 13 декември 2014 г. в продължение на 12 седмици в интересна среда бяха представени 12-те теми на работилниците, които заинтригуваха участниците: „Родители на 21 век“, „Четирите стълба на родителството“, „Родителските цели и психологическите потребности на детето“, „Изслушването – важно умение на родителството“, „Как да поощряваме детето, как да поставяме граници и норми, без да използваме физическо насилие“.

Всички работилници бяха много емоционални, родителите спонтанно, с голямо вълнение споделяха, че са получили отговор на много от въпросите си, че са станали по-уверени в отношенията си с децата. Те изявиха желание да се запишат повторно в групи, както и желание да се обогатят работилниците с теми и за други възрастови групи деца.

29 родители получиха Удостоверение за изключително израстване и напредък, постигнати по време на работилницата за родители „Да пораснем заедно“.

Записването за следващия цикъл от Програмата на УНИЦЕФ „Работилница за родители – да пораснем заедно“ ще започне от 20 януари – февруари 2015 г., набират се родители за една група.