baicheva106151Етичната лекарска комисия в Ловеч не съзря нарушения в работа, етиката и морала на д-р Байчева от тетевенското АГ отделение!

Павлин Иванов

След като вчера подробно ви разказах за отношението на д-р Байчева и нейните колеги от Етичната комисия към БЛС в Ловеч, днес председателят на съюза в областния град д-р Иванов оповести становището на лекарите.

Ето думите на д-р Иванов:

„Във връзка с писмо на РЗИ Ловеч от 29 май, което е изпратено до БЛС Ловеч, във връзка със случая с родилката в Тетевен, трябваше Етичната комисия към регионалната колегия в Ловеч да вземе решение.

Нямаме конкретна жалба от самата пациентка. Има жалба до РЗИ, която ни е препратена.

Събрал съм всички жалби от Тетевен, обясненията на д-р Байчева, изчакахме медицинският одит на министерството, събрал съм цялата комисия – председател и 6 члена, и след като изслушаха д-р Байчева, комисията е взела следните решения:

  1. Д-р Байчева е действала според своите професионални знания и дългогодишен опит, стремейки се като всеки лекар-акушер гинеколог да завърши успешно раждането (изродени над 5000 бебета до момента).
  2. Поведението и действията на д-р Байчева не са били злонамерени и не нарушават нито един член от Кодекса по професионална етика на БЛС
  3. Комисията изразява своята съпричастност към страданията на майката Наташка Габровска и нейните близки.
  4. Оценяваме сложните взаимоотношения лекар-общество, но умението да общуваме е взаимно!

Подписали са се всички членове на Етичната комисия. Няма забележки и други мнения!“

 

Уважаеми читатели, мисля че прочетохте написаното и можете да направите своите изводи и логически заключения.

 

Утре ще публикувам и отговорите, които д-р Иванов даде на поставените въпроси от „Ловеч днес“.

8 коментара

  1. Ами тези от Ловеч са същите идиоти като нея .Алоооо Ловчелиитееееее много сте нагли ..Рушветачиииии нагли няма да мине вашето мнение никой не го иска нещастници гадни

  2. Смятай! Значи си е в реда на нещата и напълно морално да крещиш по пациентите и да издевателстваш над тях. С действията и бездействията си да причиняваш страдание, унижение и летален изход също е ок. Поздравявам пострадалите, които не мълчат като останалите овце. И дано прокуратурата е по-етична от лекарите стъпкващи дадената клетва. Знаете ли какво коства на една майка да разкаже за преживяното в тази ситуация. http://gospodari.com/mobile/view/78593

Comments are closed.