izdanki22301146Павлин Иванов

Много елегантно решение как да се паркира на забранени места под прозорците на Община Ловеч може да се види в центъра на града от няколко седмици. Мястото, на което отново може да се паркира е тъй нареченият паркинг до Моста за никъде.

От месеци текат дейности по свързване на канализацията между Вароша и града. Голямо усилие за това не се наблюдава, но не това е темата. По двата бряга на река Осъм има разкопки, като тези от страната на площад „Екзарх Йосиф“ са затворили пътя към паркинга до моста.

Как да се заобиколи тази дребна пречка? Много просто – решението е елегантно и работещо. Стъпалата от площада към паркинга за засипани с пръст и така под прозорците на общината, всеки ден десетки автомобили продължават да чупят плочките, които всички ние трябва после да плащаме.

Интересна подробност има и в общинската Наредба, като в нея, срещу 10 (десет) лева на месец, се дава разрешение на тежките инкасо автомобили да се разхождат по иначе „пешеходната зона“ в центъра на областният и европейски град Ловеч.

izdanki22301145Преди около месец, кмета Казанджиев отговори на въпрос на „Ловеч днес“ – кога ще бъде ремонтиран центъра на града, в типичният си стил. Той заяви, че центъра е включен в Интегрираният план и някъде в периода 2014-2020 година ще бъде извършен ремонт. Дотогава явно, всеки може да прави каквото си иска по лицето на града – пешеходната зона и може да троши на воля общинска собственост, платена от данъколпатците, под самите прозорци на Общината, която уж трябва да се грижи за опазването на собствеността.

Ако и вие искате да се поджиткате по центъра с автомобила си, може да го направите само срещу 10 лева на месец. Найс, а?

  А между другото и от двете страни на Моста за никъде, подходите са в трагично състояние. Общинският съвет Иво Райнов преди два месец за пореден път напомни на кмета Казанджиев за проблемите. Но, резултат няма!

 

2 коментара

  1. Наистина, по “Моста за никъде” тези проблеми с подходите си ги има и се увеличават с години, но и по Покрития мост има също доста проблеми, а за Транспортния мост във Вароша само ” умрелия” – извнете за сравнението не би усетил увеличаващите се гърбици по асфалта и с неговото пропадане по платното. Също и по паветата на същия мост по тротоарите…Вай, Вай, Вай…!!!
    Няма План 2014-2020, а има приоритети – безопасност, удобство и сигурност и не на последно място визия и естетика, така необходими за Управляващите ни!

  2. Докато въпросните си джиткат с колите какво значение имат пешеходните зони, да моста за никъде е зле, но същото се случва и с покрития откъм пл, Т.Кирков!

Comments are closed.