ezikova2009161Цветослава Николаева и Християн Христов

В продължение на четири месеца ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ работи по проект „Don@u online“. Целта на проекта беше да подобри езиковите и социалните компетентности на участниците и да събере на едно място представители от страни, през които минава река Дунав. В началния етап проведохме проучвания на различни теми – общи думи, личности и продукти. Ловешката група работи съвместно с германски и чешки ученици.

Проектът завърши с едноседмичен лагер в немския град Улм. Събитието събра над 80 ученици от 14 държави. Програмата беше интересна и разнообразна. Всеки от нас участва в различни семинари – танци, акробатика, рисуване, история и политика, пеене. На финалния етап представихме нашия краен продукт – електронна книга, обединяваща всички находки от проучванията.

teteven209164По време на престоя ни в Германия, посетихме различни забележителности, взехме участие в състезание с кану по р. Дунав и имахме възможността да участваме в церемонията по откриването на десетия международен фестивал на Дунав. Най-голямо впечатления ни направи  Улмският Мюнстер – най-високата готическа катедрала в целия свят. Лагерът завърши с вечер на талантите – пиеса, музикални изпълнения и акробатика.