30-годишен юбилей отбелязва на 25 април, вторник, балет “Ралица” с концерт-спектакъл, наречен „Една мечта“. Събитието е в салона на Драматичен театър Ловеч от 19 часа.

Формацията ще представи от всичко по много, съобщи художественият ръководител и хореограф Боряна Филипова. „В началото формацията нямаше дори име, започнахме през 1987 година като първия диско-балет към Младежкия дом в Ловеч. Тогава бях ученичка още, по-късно кръстих балета на името на дъщеря ми Ралица.

Сега формацията е към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс (ЦПЛР – ОДК) в ж.к. “Червен бряг”. Към днешна дата „пленници“ на виртуозния танц са 36 деца, на възраст от 3 до 19 години. Това е сбъднатата мечта на всички наши танцьори, както и моята, допълва Боряна.  Защото ние  учим децата не просто да играят в ритъма на песента, а да танцуват музиката, обича да казва тя.

Боряна Филипова е носител на общинската награда “Ловешки меч” (2006) в раздел хореография.  Формацията е носител на множество награди и грамоти от участия в наши и международни турнири и конкурси.

3 коментара

Comments are closed.