tetevenporoi2807145От ОДМВР Ловеч информират, че разчистването на пътя с. Гложене – гр. Тетевен продължава, до отстраняване на свлечена земна маса дървета и скали по шосето.

След вчерашният обилен дъжд, блокирани и аварирали МПС на територията на област Ловеч няма. Също така няма и пострадали и нуждаещи се от евакуация граждани.

Във с. Голям Извор е разрушен напълно мост от бившата инфраструктора на селото, и са нанесени щети сериозни щети на мост от сегашната инфраструктора, като по него е невъзможно преминаването на автомобили.

В следствие на обилни валежи и образувани порои е разрушен водопровода на две места в с. Голям Извор.

През деня ще се отводняват къщи и сгради в населените места с. Гложене, с. Голям Извор и с. Градешница.

РСПБЗН – Тетевен е участвала при премахването на довлечени наноси върху и под мост на р. Осена в с. Голям Извор. Служителите са рязали и отстранили част от мантинелите с цел преминаване по моста.

От ОДМВР Ловеч информират за участие на техните служители в отстраняване на щетите от пороя. Ето какво се е случило по часове:

В 18:40 ч. РСПБЗН – Тетевен отводнява подстанция на ВЕЦ в с. Гложене. В 20:12 ч. УСПБЗН гр. Угърчин към РСПБЗН – Ловеч отводнява наводнена къща на ул.”Теменуга” №7 в града. В 20:58 ч. РСПБЗН – Тетевен отстранява паднало дърво в с. Дивчовото.

В 13:06 ч. група „Спасителна дейност” към ОУПБЗН – Ловеч отстранява опасно надвиснали клони над стряха на къща в с. Брестово. В 18:56 ч. група „Спасителна дейност” към ОУПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво върху електроразпределителната мрежа на ул. „Мадара”в кв. Дръстене. В 01:15 ч. група „Спасителна дейност” към ОУПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво до бензиностанция „Газпром” по пътя за гр. Троян.

В 05:56 ч. РСПБЗН – Троян участва в разчистване на прохода Троян-Кърнаре от паднали дървета и скални отломки.До момента на приключване на бюлетина екипът не се е завърнал.