hram1107141Павлин Иванов

Тази сутрин, читатели на „Ловеч днес“ съобщиха, че голямо дърво е паднало върху покрива на старият катедрален храм „Св. Неделя“ в Дръстене. Това се е случило по време на вчерашна силна буря, която наводни Ловеч за минути.

Живущи до църквата казаха, че са чули силен пукот и са видели огромен клон от дървото, който е паднал върху храма, датиран към 17 век. Живущите в квартала възрастни хора заявиха, че такова нещо, каквото сполетя Ловеч вчера не помнят.

Вероятно има щети по покрива на храма, но това трябва да бъде установено от експертите.

Хора живеещи в близост споделиха, че е имало искане за отстраняване на дървото преди години, но не бяха сигурни, дали Община Ловеч или Ловчанският Владика не са дали разрешение за това.

Църквата е една от най-красивите в Ловеч и има своя интересна история.

Тази сутрин в двора й нямаше движение, нито екипи, които да отстранят падналия огромен клон от покрива на сградата. За съжаление!

5 коментара

  1. Ало,………..будната съвест на Ловеч? В такива случаи консултирайте с оня даскал по география! Нали сте много отворени и всезнаещи! “Вароша” не е в “Дръстене”!

  2. Че как така този е катедрален след като миторополита Гавраил съобщи, че храма на сатаната е втория в България катедрален след Софийския? Ама карай това са поредните някой малки досадни подробности. Важно е и църковното БКП да има поводи да плячкосва.

  3. това е във Вароша

    1. Псевдо журналисти – не ви ли е срам при наличието на толкова технологии да не се осведомите поне малко за местоположението на църквата…

Comments are closed.