logooprr2804131Второто културно събитие продължава на 18, 19 и 20 юни

Проливните дъждове тези дни отложиха за следващата седмица провеждането на иновативните аудиовизуални спектакли на първата плаваща атракция на Балканите в река Осъм. Продължението на втората част на Второто културно събитие по проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“ трябваше да се осъществи в събота и в понеделник и вторник, но лошите метеорологични условия попречиха за това. Спектаклите ще се проведат на 18, 19 и 20 юни. В първия ден (вторник) ще видим „НеОчаквана ваканция“, във втория (сряда) – „Молитва за обич“, и в третия (четвъртък) – „Love(ch) като любов“.

proekt2804131В спектаклите ще участват вокална група „Пееща дъга“ към Ловчанското читалище с ръководител Юлиана Близнакова, вокалното студио на Милена Дафинина, балет „Ралица“ и солистите Ралица Филипова и Пламен Денчев, ще има дефиле на моден дизайн на възпитаници на Професионалната гимназия по кожарство, облекло и химични технологии.

Първата част на Второто културно събитие се проведе от 22 до 24 май, а Първото културно събитие – през декември миналата година.

Втората част на Второто културно събитие стартира още на 1 юни с празник за децата в Градската градина в Ловеч, преминал под мотото „С децата по мостовете на бъдещето“. Участваха над 200 възпитаници на детските и учебните заведения в Ловеч.

Тя продължи и миналата седмица. Уникален спектакъл на 6 юни на плаващата сцена утвърди Ловеч като център на иновативни културни събития. Спектакълът “Излитане” – съчетание на живи изпълнения на плаващата сцена, прожекция на видео и светлинни ефекти върху водния екран, обединени от излъчване наживо с подвижна телевизионна станция, включваше емблематичните за Ловеч танцови формации – балет “Ралица”, клуба за акробатичен рокендрол “Роксмайл” и брейк формацията Electric style Crew. Основната идея бе приносът на Ловеч в българската космонавтика.

 

Гости на плаващата сцена в р. Осъм бяха също и актьорите пантомими от театър „Мим арт“ и студио „Жестим“ към сдружение „Тишина“ – София, с ръководител Мария Атанасова.

Спектакълът бе наблюдаван от и гости – в Ловеч бяха ръководителят на управляващия орган на оперативна програма „Регионално развитие“ Деница Николова и експерти.

2inovativnolov60613BMСъбитието събра стотици зрители и бе съпроводено с аплодисментите на активната млада публика.

На 7 юни втората част на Второто културно събитие продължи с възродения по проекта “Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето” куклен спектакъл “На мегдана” на режисьора Александър Ткачов и в изпълнение на актьорите от Кукления театър към Ловчанското читалище, както и с изпълнения на Общинския фолклорен ансамбъл „Ловеч“ към ОДК с ръководители Васил Гърмолов и Маргарита Атанасова. Брегът отново бе събрал многобройна публика от всички възрасти, която приветства изпълнителите на сцената.

Проектът ”Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето” е спечелен от община Ловеч по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., схема BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 491 433,60 лв. По него е предвидено  провеждането на две културни събития в рамките на две години чрез пресъздаване по нов и модерен начин на традиционни за региона обичаи и ритуали.

Организирането и промотирането на иновативното културно събитие се изпълнява от ДЗЗД „Обединение Ловеч – 2012-2013”.

 

Този документ е създаден в рамките на проект”Ловеч-корени от миналото-мостове към бъдещето”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма”Регионално развитие” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  BG161PO001/1.1-10/2010 „ Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Ловеч и при никакви обстоятелства не може да се счита , че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган. BG161PO001/1.1-10/2010/014

12 коментара

  1. “Може би затова сайта стана нечетен.”

    neznaiko, ти пък как разбра, че сайта стана нечетен, по кабела ли или по водомера и като е нечетен ти що четеш сайта, а пък си взел и да отговаряш на въпроси, които никой не задава точно на теб – neznaiko.

    Да не би да си кмета, защото аз на него тук задавам въпроси та си тръгна да ми се обясняваш какво да проверявам и какво да не проверявам.

    Може и да разбираш от кабели както сам твърдиш и аз никъде не съм оспорил тези твои знания, но едно е да разбираш от кабели, а съвсем друго е да спазваш закона при поставянето им. А там реда е само един – под земята. и ако управляващия орган е дал съгласие преноса на данни да с кабел, то не ти е дал съгласие кабела да се остава безстопанствен на земята след мероприятието. Защото ти не си плащал кабела и си го оставил на произвола и ако утре като го няма , то ти няма да го купиш а общината ще го купи защото ти не си го прибрал след мероприятието.

    То ако беше така кабелите за пренос на данни да се оставят по земята, защо нито една фирма която заравя кабелите под земята ще дава луди пари за това, ако е разрешено да се остават ей така по земята на произвола на съдбата.

    Кой си ти, че ще ми казваш да не критикувам някой който харчи публични финанси?
    Аз за разлика от теб изказвам собственото си мнение и защитавам правата си когато става въпрос за харчене на публични финанси и когато преценя , че се харчат незаконосъобразно си казвам мнението, а ти си тръгнал да ми казваш да не критикувам онзи, който харчи парите ни.

    Извинявай, ама няма да стане и няма да спра да изказвам мнението си когато и както намеря за добре, когато става въпрос за публични финанси!

    neznaiko, ти си се регистрирал тук скрит зад ник и си тръгнал да ми говориш колко си загрижен за Ловеч, ако наистина искаш да правиш добро за Ловеч, може да ми се обадиш и да обсъдим какво можем да направим, а не да ми казваш, че съм дървен философ. Офертата е открита и може да ми се обадиш да видим както добро можем да направим.

    п.п. Моля се само на Балкана и в Троян да не вали както тук сега в Ловеч, защото вярвай ми каквито и различия да имаме в менията си с теб neznaiko, не заслужаваме да дойде някой потоп и да направи поразии в Ловеч,

    Приятен ден!

  2. И двамата сте (Данчо и дебелака) дървени философи и само се заяждате. Може би затова сайта стана нечетен. Нищо не разбирате а само лаете. Нищо не сте направили за този град, а само критикувате. И да знаете – няма да ви отговарям повече на тъпите нападки. Що става въпрос за кабелите дебелак – аз се занимавам вече 20 год. с това и така си изкарвам хляба, така че нямам нужда от лекции. Вече ми е под достойнството да ви се обяснявам.

    bye

  3. “neznaiko казва:
    12.06.2013 в 17:17
    Данчо, зеленото кабелче е високочестотно и няма нужда да си ровичкаш в главичката има ли, няма ли ток по нея, защото по такъв кабел не се пуска ел. ток.”

    Нечия глава е като поцинкована (!) кофа. Предназначението на кабелите с метална сърцевина, независимо дали са захранващи или коаксиални, е да осъществяват преносни процеси, свързани с електричеството. Затова, мили ми смехурко, не вършат работа нито маркуч, нито ПОцинкована кофа.

  4. neznaiko, вервай ми, че ти не искаш аз да започна да проверявам каквото и да е било точно по тази програма. Днес следобед съм направил справка за зеленото кабелче, за черното кабелче и за още 2-3 неща по тази програма за които не ме карай да пиша, моля те.

    Изобщо не съм имал намерение да се занимавам с тази програма и ако съм писал нещо по въпроса то е защото едно кабелче е захвърлено безстопанствено и е само въпрос на време да го хване липсата, липса която ти няма да платиш от джоба си .

    Писал съм и за устойчивостта на тази програма и за отговорности и за застраховки, защото ако дойде такъв потоп както през 2005 г. не само сцена няма да остане ами и половината град от „Железния мост” надолу ще бъде залят, вервай ми.

    За това пак те моля, не искай аз да правя каквото и да е било по тази програма, защото няма програма по която ако се поразрови сериозно човек, да не намери някакво нарушение, а аз не искам да търся нарушения точно по тази програма.

  5. Дебелак, в началото имало идея да се пренася видеосигнала до проектора с цинкови кофи. После с маркуч. Но от управляващия орган не са се съгласили и така съвсем случайно се сетиха, че видеосигнала можело да се пренесе и по кабел. Било по-тарикатски и европейски.

  6. Интересно ми е какво точно се пренася с висока честота по този кабел, как се образува, защо се пренася по кабел, а не, да речем, в маркуч…

  7. Данчо, зеленото кабелче е високочестотно и няма нужда да си ровичкаш в главичката има ли, няма ли ток по нея, защото по такъв кабел не се пуска ел. ток. На сцената има само 12 V за LED прожекторите. Много е хубаво да проверите преди да коментирате.

  8. Атракциите добре, особено ако са по ОПРР ! Ами кой ще окастри храстите, обрасли на много места реката и крайбрежието й, най – вече около Покрит мост, а и самия мост – в крайния му южен ъгъл !Заведох гости /немци / в кафене "Престиж", а под него в реката – джунгла !Да умреш от срам !

  9. http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/166.jpg

    Уважаеми г-н Кмете, това зеленото, тънкото, дългото което лежи безтопанствено на прега успоредно на реката до сцената идва от Покритият мост и с него се захранва с ел.ток сцената.

    Кой е издал изобщо разрешение за ползването на строеж като сцената, който се захранва по такъв начин с ел.ток?

    За какви условия на безопасност изобщо може да се говори при така направено захранване на сцена на която излизат децата на Ловеч?

    Така ли се захранва с ел.ток проект”Ловеч-корени от миналото-мостове към бъдещето”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма”Регионално развитие”, за който проект е похарчена и не малко общинска пара като самоучастие задължително по проекта.

    Кмете, кажи ни !

  10. http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/165.jpg

    При следващият по-сериозен порой така наречената сцена ще в Летница и ще ни се налага да ходим там да гледаме плаващата атракция, но може и да е ПОД вода, тъй като на снимката се виждат клонки и боклуци по сцената, които са доказателство, че сцената е била ПОД вода, а и дънера на брега показва, че водата го е довлякла, а не е паднал от небето.

    Имали изобщо гаранционен срок това строителство?

    Застраховала ли е Община Ловеч сцената?

    Какви са тези изоставени на произвола зелени ел.кабели и кой ще носи отговорност ако се случи някой трагичен инцидент предизвикан от ел.ток и кое му е европейското да допускаш по този начин да се захранва сцената с ел.ток…
    Голям късмет, е че до днес „заинтересовани лица’ не са разбрали, че има оставената без надзор ‘жица’, защото да са я отнесли, като ‘куцо пиле домат’ на вторични за 5 лева…

    Видя се на практика, че има сериозен проблем със сцената, защо кмета мълчи по въпроса и на сайта на общината няма никаква информация дали и какви мерки ще предприеме общината за решаване на проблема…или по стар обичай и наложената от кмета практика ще се мълчим по проблемите, които общината създава…

    Кмете, кажи ни !

  11. Дъждът или калпавата направа на понтона във водата отлагат поредните изяви, режисирани от един невъзпитан столичен простак?
    http://www.lovechtoday.eu/%D0%BF%D0%BF-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BE%D1%82%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81/comment-page-1/#comment-7117

Comments are closed.