mariq408141Иво Райнов

Добър ден, Ловеч!

Отминалата седмица донесе наистина добра новина. Наше момиче спечели второ място във вокалния конкурс „Детето, Бургас и морето“.  Постижението на Мария дойде като бучка захар в горчилката от новини след отстрела на Алонсо. Адмирации за Мария и музикалния педагог Милена Дафинина.

Добра новина  е, че Денко плаче. Човекът, който уби ягуара и хвърли Ловеч в медийната мътилка. Сълзите казват, че ловецът е осъзнал „сафарито“ като идиотията на живота си, макар да остава известно съмнение на фона на гордата му поза до мъртвото животно. Ловният инцидент е блестящо доказателство, че славата идва за секунди, но възсяда, като неприятен товар, който трябва да носиш с години.

Кметът копае, а това не може да не е новина. Добра, разбира се! Зажадняхме за първите копки и ритуалните ленти, които бяха почти ежедневие за градоначалника до преди няколко години. Важно бе да се чуе, че в тази община освен зоопарк има и хора. Та за тях беше първата копка, след която ще дойде живителния водопровод за населението на Малиново. В края на краищата в ловешко животът продължава и след гибелта на ягуара.

И докато повечето малиновци се трупаха на церемонията, двамина поеха към полицейския арест. След специална акция в техни дворове са открити 35 зелени растения,  тип канабис, с обща маса около 40 кг. Добрата новина е, че в седмицата, когато едно момиче проплака в блога си, че дрогата дебне от всеки ъгъл в Ловеч, полицията подхвана проблема. Както се казва „ днес в Малиново, утре и по ъглите на областния град“.

А за да бъде седмицата съвсем хубава от четвъртък имаме ново правителство. На пръв поглед съставено от почтени и решителни хора. Дано са си взели здрави лопати, защото доста затлачени обори ще се ринат.

Така изглеждаше Ловеч през последните сто шестдесет и осем часа.  Между истеричните постове и коментари за Алонсо, се прокрадна и някоя хубава вест.  Само като си помисля колко неоповестено добро е сътворено през това време. Защото  хубавите новини са в ежедневните събития и сърцата на добрите хора.

Хубава нова седмица,  приятел! Изживейте я с отворени сърца и добри новини!

1 коментар

  1. Тертипът вече се изясни.Една добра новина ,последвана от три “насмешки” за”сафарито за Алонсо”,за”първите копки и ритуалните лентички” и за дрогата,изловена в с.Малиново.
    Но защо да забравяме и другите добри новини от предходни години и правителства -примера с лентичките от магистралите,първата копка на завода за автомобили в с.Баховица,а също и излавянето на ученичката от Немската с 90 отсъствия от часовете и още нейни сподвижници,производители на дрога ?

Comments are closed.