gorovbsp13001511БСП свикват извънредна сесия на Общински съвет Ловеч по проблемите на ловешката болница

Павлин Иванов

Тази сутрин, народният представител Димитър Горов, водача на групата съветници в ОбС Ловеч Валя Янкова дадоха пресконференция във връзка с последните събития свързани с ловешката болница. На събитието присъстваха и и съветници от групата на БСП, както кметския PR Даниела Коларова.

Народният представител Димитър Горов заяви, че са възмутени от изказването на неговата колежка Корнелия Маринова, която в предходна пресконференция е казала, че едва ли не, кмета на общината е съдействал под някаква форма за спирането на газта в ловешката болницата.

Според Горов, това е евтин политически трик свързан с предстоящите местни избори и явно предизборната кампания е започнала.

Лидерът на ловешките социалисти преповтори, вече съобщеното от кмета Казанджиев, относно хронологията на събитията. Горов заяви, че кмета е научил за спирането след като газта е била спряна и е нямало как Казанджиев да е бил замесен.

227 512 лв. са дадени от страна на община Ловеч през годините, като акционер в ловешката болница, което говори за заинтересованост.

Социалистите са възмутени от казаното от народния представител Корнелия Маринова, тъй като опитите, които са направени след установяването на този проблем са похарчени с лека ръка от общинския лидер на ГЕРБ Маринова. От страна на Общината е имало предоставено уверение, че въпросните малко над 50 хиляди лева могат да бъдат предоставени като безлихвен заем за плащането на първата вноска към газовото дружество.

Според Горов, това не е проблем нито само на ГЕРБ, нито на БСП, нито на кмета, а на по-голям кръг хора и затова трябва да се обединят усилията на всички за решаването на проблемите.

Народният представител от БСП каза, че е запознат с проблемите и е видно, че през годините са натрупани задължения. Тази сутрин Горов е имал среща с прокуриста на болницата и е разбрал, че задълженията са над 3.3. милиона.

Неговото предложение е да има цялостни и категорични решения, затова Горов ще предложи на кмета да се организира среща със заинтересованите лица. Ако няма категорични действия, задълженията след 1 година ще са с милион повече.

Според Горов, трябва да се оптимизира начина по който функционира болницата. Второто е да се обсъди, доколко е необходим целия сграден фонд на болницата и да бъдат предприети някакви действия за се намерят свежи пари.

Третата посока, според Горов, е да се преосмисли статута на болниците като търговско дружество и добрата идея е, болницата да има само един собственик.

Димитър Горов подчерта, че има едно хубаво нещо от „провокацията“ на Корнелия Маринова и то е, че се поражда дебат за бъдещето на болницата.

Народният представител препоръча на кмета Казанджиев да съди Маринова за клевета и за уронване на името му. Освен нея, кмета трябва да съди и министър Москов, заради неговото изявление в пресата, че Казанджиев е виновен за спирането на газта.

gorovbsp13001512Водача на групата съветници от БСП Валя Янкова категорично заяви, че делото, което Казанджиев трябва да заведе, така наречено гражданско дело, трябва да бъде в ловешкият съд, където безпристрастно и обективно да се гледат нещата.

Янкова оповести и че утре ще внесе искане за свикване на извънредно заседание на Общински съвет Ловеч по темата за състоянието на МБАЛ Ловеч. Очаква се до 7 дни заседанието да се проведе.

 

 

 

13 коментара

  1. Крадеца вика дръжте крадеца ! Ама то ние и на това му намерихме цаката.
    Та, крадеца вика дръжте и другия крадец.

  2. Според Горов, трябва да се оптимизира начина по който функционира болницата.
    В спешна помощ българи лекари почти няма. По кабинетите са предимно пенсионери, но добре че ги има. Сестрите са на смешни заплати и хващят пътя към чужбина. Зашо Горов не оптимизира болницата докато беше на власт. С това управление никой кадърен не остана в ловеч. Не е от добро хората да бягат по други градове. Горов поне малко срама да има като говори. той и неговите дружки докараха Ловеч до това дередже.

  3. Не разбрах от написаното, как Горов е помогнал на болницата, след като е знаел от години какво се случва. Не разбрах и какви умни решения са взели съветниците за да не допуснат такава задлъжнялост. А тая с некомпетентното си изказване още малко и направо присъдата ще обяви.
    Рядко може да се изговорят толкова глупости за толкова малко време, но тези надминаха мая голямата уста по тъпота.

  4. Жалка картинка. Куцо, кьораво и сакото се е събрало да брани другаря кмет. Наздраве!

  5. Какво прави един служител на община Ловеч в работно време на пресконференция на една политическа седнал до политическият лидер, който дава пресконференцията?
    Кой е работодателя на този общински служите? Община Ловеч или Димитър Горов?
    Община Ловеч не е политическа партия и нейните служители не следва да работят и обслужват която и да е политическа партия в България?
    Уважаеми г-н Казанджиев, общинския служител Даниела Коларова на 13.01.2013 г., какви служебни задължения е изпълнявала на пресконференция на Димитър Горов?

  6. “Народният представител от БСП каза, че е запознат с проблемите и е видно, че през годините са натрупани задължения. Тази сутрин Горов е имал среща с прокуриста на болницата и е разбрал, че задълженията са над 3.3. милиона”.

    А до сега ДРУГАРЯ Горов къде беше?

    “Лидерът на ловешките социалисти преповтори, вече съобщеното от кмета Казанджиев, относно хронологията на събитията. Горов заяви, че кмета е научил за спирането след като газта е била спряна и е нямало как Казанджиев да е бил замесен.”

    И откога стана секретарка на кмета?

  7. ха-ха-ха
    Валя Янкова още малко и съдебен състав ще си избере.

  8. Безумници! Вие сте за съд! Окрадохте общината. Как не ви е срам!

  9. тудей, тази се казва Валентина Митева, мъжът и е хрантутник в общината Пламен Митев. Заблуждаваш хората така

  10. А паралнята ще спира ли работа другарю?

    1. Хахахаха, от тая пералня колко кирливи ризи могат да излезат… той може би затова се е загрижил за болницата, макар че за прането плащане не се бави 🙂

Comments are closed.