gorov1710131Народният представител от БСП Димитър Горов участва вчера, 22 октомври, в предаването „Тази сутрин“ на bTV с депутатите от АТАКА Илиан Тодоров и Красимир Ципов от ГЕРБ, информират от пресцентъра на партията. Той  призова от ефира на националната медия да не се политизира темата с бежанците, тъй като това е национален проблем и нито една политическа сила няма да може да изведе евтини политически дивиденти.

„Предишният министър на вътрешните работи Цветан Цветанов преди време напоително ни обясняваше, че няма опасност от наплив на бежанци“, подчерта народният представител, като наблегна на думите на Красимир Ципов, че 
„правителството на ГЕРБ е оставило в готовност държавата да поеме прогнозният брой емигранти годишно, около 900 човека. По данни от вчера, те са над 6000, като 4444 са сирийци.“

На критиката на Красимир Ципов, че МВР с месеци не отговаря колко от миграните са били връщани от граничната бразда между Турция и България, Димитър Горов отговори, че няма как да бъдат връщани. „Трябва да мобилизираме целия капацитет на българската нация”, подчерта социалистът.

„Поискани са 6 милиона евро от европейските партньори и до края на седмицата очакваме резултат.“, каза още Димитър Горов. Депутатът заяви, че Асоциацията на българските производители и вносители на текстил в България е заявила готовност, в тежката за фирмите ситуация, да даде работа на бежанците.

На критика от страна на Илиан Тодоров, че „много българи са без работа, за да мислим за препитанието на сирийци“, Горов отговори с думите: „Това е апел от страна на асоциацията. Очевидно има глад за работна ръка в този сектор и организацията търси решение.“

6 коментара

  1. горов да си приказва каквото си ще-но да внимава да не ни докара сирииски гости-че тогава ще го скопим

  2. Лек живот, изобщо – свобода.
    Билет за целия сезон – няма връщане назад!
    Не моля за нищо, просто остави ме!
    Всичко с лекота ми се отдава…
    Не ми трябва здрав разум, нито основателна причина!
    Само това ми прави удоволствие…
    И ето, спускам се надолу! Време е за купон!
    Моите хора само мене чакат.

    Поел съм пътя към ада!
    Магистралата към ада.
    Поел съм пътя към ада!
    Магистралата към ада.

    https://www.youtube.com/watch?v=YJQp7Id2ywE

  3. “Кои депутати подкрепиха удължаването на мораториума върху продажбата на земя?
    От БСП:

    Гласували “За”
    Алекси Алексиев
    ……………………….
    Димитър Горов”

    Цитат на Д. Горов:„Поискани са 6 милиона евро от европейските партньори и до края на седмицата очакваме резултат.“
    ………………………………………………………….
    ………………………………………………………….
    Димитър Горов да поиска тези 6 милиона от собственика на “Октопод”, както и от руските собственици на фонда “Ставен”, който притежава ЗАКОННО около 20% от земеделската земя в България. С каква наглост трябва да си надарен, за да отсвирваш вчера европейците и техните правила, а веднага след това, още на другия ден, да им искаш пари?

  4. Горов скрий се, че си леко смешен. Пий си ракията и си лягай. И типичните алабализми: “„Трябва да мобилизираме целия капацитет на българската нация”, подчерта социалистът.”
    Ами дарявай си заплата, ходи да чистиш център за бежанци, може и едно шише с ракия да им занесеш другарю дупетат, а жена ти една питка може да им изпече. Ей това комунистите мяра нямате. Същия смотянак си като Серьожката.

Comments are closed.