OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Жанина Илиева

Авторската песен „Песен за Кирил и Методий“ по текст и музика на детския педагог Тинка Симеонова бе изпълнена за първи път пред публика на 80-годишния юбилей на краеведа Кирил Петров. Малките певци от „Сладкопойна чучулига“ изпяха песента, а тяхната ръководителка подари диск с авторски песни на юбиляря. На пианото акомпанираше Наталия Осенска.

Песента се роди внезапно и я споделих първо на среща в Клуба на дейците на 4 май на среща на секция „Литература“ , където бяха поканени и децата от Вокалната група. Ловешките творци им разказаха за светлите дати 11 май и 24 май. Песента за Кирил и Методий получи висока оценка от дейците на културата – Николай Филипов, Мирослава Метева, поетесата Екатерина Пенчева, разказа Тинка Симеонова.

С много желание малките певци от „Сладкопойна чучулига“ се включиха в празника на 80-годишния Кирил Петров, който бе в навечерието на 24 май. Талантливите деца отправиха поздрав и към всички творци и хора на духа, към педагозите, които са най-често гости на срещите в КДК.