ploshadkababak25051519Павлина Матеева

Децата са невинни. Раждат се чисти, докато не полепне по тях мръсотията на възрастните. Особено ако възрастните са управляващи и поставят децата в конфликт с обществото. В случая този конфликт е организиран от г-н кмета на Ловеч с безумното му решение да се построи детска площадка, почти залепена до бл.315 в кв. Младост. От което неминуемо възникна непреодолимо противоречие между правото на децата да играят свободно и правото на почивка на гражданите. Очевидно г-н кметът е грижовен дядо за едните и мащеха за другите.

 

Та по този повод имам няколко питания към г-н Казанджиев и общинските съветници:

ploshadkababak25051541. Кой реши да ситуира детската площадка под прозорците ни при наличието на такава огромна поляна?

Ако беше на 20 метра по-надолу или по- встрани, щяхме да видим загрижено отношение на градската управа към всички. И когато се проектира един обект, не му ли се прави социална оценка? Никой ли не се сети, че децата са шумни в игрите си и виковете са част от тази игра? Никой ли не се сети, че децата вдигат шум, а възрастните им правят забележка? Никой ли не се сети, че съвременните деца са агресивни и не търпят забележки? В защита на свободата си те реагират първосигнално и запращат камъни по прозорците. Никой ли не се сети, че обществото вече не възпитава младите в уважение към възрастните? Очевидно мислещи хора няма. Инцидентите предстоят.

ploshadkababak25051592. Питам Ви, г-н кмете, при положение, че в цяла България укрепват свлачища, защо Вие ни организирате такова?

И Ви питам сериозно, защото при проливните дъждове, които сполетяха страната, е въпрос на време блокът да поддаде. Имате ли резервен вариант за евакуация на цял вход? И кой Ви дава право да унищожавате труда на живота ни с лека ръка и липса на мисъл? Имам основание да смятам, че специалистите и проектантите Ви са със съмнителни възможности, за да вкопаят площадката в земята, без да има къде да се оттича водата. Или целта беше да се похарчат едни пари?

 

ploshadkababak250515103. Защо затворихте достъпа до 10 мази отвън?

Знае се, че общината е с устойчиво нисък стандарт, и повечето хора се отопляват с дърва. Имате ли представа как се прибират 8 куб. дърва по стълбите от възрастни хора? Ако нямате, с удоволствие Ви каня есента да научите. Защо беше нужно да ни поставяте в унизителното положение на заложници в собствените ни жилища, без да можем да отворим прозорците или терасите си? Защо? Знам един от отговорите – безхаберие!

Другите отговори са от компетенцията на определени институции.

А ако откриете човека в себе си, ще се радвам да ми отговорите по човешки.

ploshtadka2505152Защото ако децата са невинни, за грешките им като възрастни ще отговаряме всички ние.За сега ги учим упорито на това, че лошите постъпки са без последствия. И в заключение. Не поставям под съмнение наградите, които си раздавате в общността на кметовете. Но помнете, че истинската оценка за Вас и управлението Ви я дават гражданите. А тя за сега не е във Ваша полза.

4 коментара

  1. Изобщо не е помислено за по-големите деца,те ритат топката вътре,защото в пръстта навън не могат.Колко ли щеше да е скъпо да се направи едно затворено игрище за футбол!!!!Опасно е деца да се катерят по тези насипи,ако някое се търкулне надолу…..Пясъкът е само прах…А,знаете ли колко е опасна металната кофа,в която децата пълнят пясък и я вдигат нагоре?Като се напълне с пясък става супер тежка и децата не могат да удържат тази тежест,и ,ако тази кофа падне върху главата на някое дете ,ще му я я разбие направо??????Кой изхвърля боклука от кошчетата,препълнени са?И вярно ли е,че точно пред площадката на заравненото място ще се слагат някакви си бараки за плащане на сметки???Другата страна на въпроса е,че самите хора не пазят.Майките изхвърлят мокрите кърпички на земята.Пушат и хвърлят фасовете по земята,там,където играят техните деца.Големи се качват на единствената люлка с крака отгоре ….Върху парзалките се качват с голяма сила………

  2. Изобщо не е помислено за по-големите деца,те ритат топката вътре,защото в пръстта навън не могат.Колко ли щеше да е скъпо да се направи едно затворено игрище за футбол!!!!Опасно е деца да се катерят по тези насипи,ако някое се търкулне надолу…..Пясъкът е само прах…А,знаете ли колко е опасна металната кофа,в която децата пълнят пясък и я вдигат нагоре?Като се напълне с пясък става супер тежка и децата не могат да удържат тази тежест,и ,ако тази кофа падне върху главата на някое дете ,ще му я я разбие направо??????Кой изхвърля боклука от кошчетата,препълнени са?И вярно ли е,че точно пред площадката на заравненото място ще се слагат някакви си бараки за плащане на сметки???Другата страна на въпроса е,че самите хора не пазят.Майките изхвърлят мокрите кърпички на земята.Пушат и хвърлят фасовете по земята,там,където играят техните деца.Големи се качват на единствената люлка с крака отгоре ….Върху парзалките се качват с голяма сила………

  3. Сама си е отговорила на въпросите – безхаберие и липса на мисловна дейност. И колкото кмета и свитата му се грижат за бъдещето на града, толкова и самите граждани го неглижират. И понеже влизаме в сезона на “невижданите бедствия” искам да напомня: коритото на Осъм е пълно с повалени дървета, с пълна сила се сече вековната гора в балкана(която ни пази и от сценарий Мизия) и във вододайната зона(кметовете на Троян и Ловеч мълчат по въпроса, църквата тоже), ремонтите по селата така и започват(да не говорим за почистване на вадите, коритата, деретата и храсталаците в селата), а голяма част от алея баш Бунар е потенциално опасна и изключително занемарена откъм поддръжка. Иначе поздравления за написаното в статията, остава ви само да привлечете съседите си и вкупом да потърсите сметка на господата, че утре ще ги заняма и пак ще си мие ръцете някой с “предишните”

  4. Сама си е отговорила на въпросите – безхаберие и липса на мисловна дейност. И колкото кмета и свитата му се грижат за бъдещето на града, толкова и самите граждани го неглижират. И понеже влизаме в сезона на “невижданите бедствия” искам да напомня: коритото на Осъм е пълно с повалени дървета, с пълна сила се сече вековната гора в балкана(която ни пази и от сценарий Мизия) и във вододайната зона(кметовете на Троян и Ловеч мълчат по въпроса, църквата тоже), ремонтите по селата така и започват(да не говорим за почистване на вадите, коритата, деретата и храсталаците в селата), а голяма част от алея баш Бунар е потенциално опасна и изключително занемарена откъм поддръжка. Иначе поздравления за написаното в статията, остава ви само да привлечете съседите си и вкупом да потърсите сметка на господата, че утре ще ги заняма и пак ще си мие ръцете някой с “предишните”

Comments are closed.