bahovica707142Албена Йончева

Капризите на времето не попречи на малки и големи от село Баховица да се забавляват истински. За първа година доброволците на библиотеката гостуват на близкото село. Те бяха подготвили интересни и занимателни игри. В арт ателиетата всеки имаше възможност да се запознае с древното японско изкуство „оригами” и да изработи своя собствена хартиена фигурка. В „капана за сръчност” малчуганите показаха точен мерник и съобразителност. Вятърът не успя да попречи дори и на най-малките да уцелят целта и да отбележат точки.. Интерес предизвика играта „мокърбол”, където в обсега на мокрене попаднаха самите родители.

Появилият се дъжд не успя да изгони и потуши желанието на децата да се веселят. Забавлението продължи в салона на читалището. На сцената, като истински артисти участниците показаха своите танцувални умения. Както всеки четвъртък, доброволците от библиотеката нарисуваха лицата на десетки деца. Бяха верни помощници в танците и игрите.

„Забавно лято 6” стартира на 26 юни с „Караоке в реката”. Още с първата си инициатива доброволците на библиотеката приканиха малки и големи да покажат своите певчевсски заложби. Желаещите имаха възможност да избират измежду най-известните и популярни български поп и рок парчета.

Следващия четвъртък в двора на ОУ „Христо Никифоров” ще се проведе инициативата “Намери приятел в спорта”. Всеки може да покаже възможностите си в баскетбола, футболния турнир, народната топка и вело-състезанията. Всеки желаещ може да изпее песен, да рецитира стихотворение или да покаже своя талант пред публиката. „Пътуващото караоке” това лято е насочено към подкрепа талантите на Ловеч.

„Забавно лято 6“ се осъществява в партньорство с община Ловеч и е финансирано от Програмата за младежки дейности. Средствата ще бъдат използвани за награди, за материали за различните дейности и за озвучаване.