chervenijica1404141Община Ловеч и Ловчанска митрополия са организатори на детския празник „Хубав ден, Великден“. Празникът се провежда в навечерието на Възкресение Христово (Великден), като в него участват деца от ловешките училища. Програмата включва боядисване на яйца и беседи за религиозния аспект на празника, водени от представители на Ловчанска митрополия. В първото издание на празника бяха прожектирани и детски образователни филми със съответната тематика.

Тази година „Хубав ден, Великден“ ще се проведе на 17 април от 13.30 ч. в Катедралния храм „Света Троица“. В празника ще участват над 150 деца от СОУ „Тодор Кирков“, ОУ „Христо Никифоров“, СОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Проф. Димитър Димов“ и ОУ „Васил Левски“. В програмата са предвидени и изяви на учениците от Детския православен театър при ОДК – Ловеч, с ръководител Наталия Хумбаджиева.

        Празникът „Хубав ден, Великден“ се провежда за втора поредна година и е в изпълнение на Програмата за популяризиране на православието в община Ловеч 2013-2015 г., която е разработена и утвърдена от община Ловеч съвместно с областния управител, общинския съвет, РИО и Ловчанската митрополия.