iliqveterinaren812142Мая Величкова

Илия Цветанов Маринов е ученик в Х клас в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Димитър Димов” – Ловеч. Родом е от град Мизия.

По време на бедственото наводнение на 2 август тази година в Мизия и региона се записва и работи като доброволец. В групата, в която е зачислен, той е най- малкият – само на 15 години. Нощно време е изпълнявал охранителни функции срещу мародери, а през деня разнася храна и вода получена от червения кръст и дарения до евакуиралите се в различните части на града.

Родната му къща също е една от пострадалите. Приливната вълна – залива мазето и първият етаж на къщата, а семейството е принудено да се изнесе при приятели във високата част на града, където водата не е достигнала.

За проявената смелост, себеотрицание и гражданска съвест в спасителните действия за опазване на живота и здравето при наводнението на 2 август 2014г., Илия Маринов е отличен с грамота, заедно с останалите доброволци лично от кмета на гр. Мизия д-р Виолин Крушовенски на тържествена сесия на Общински съвет състояла се на 28 ноември 2014 г. в читалище “Просвета 1915”.

Директора и колектива на ветеринарната гимназия се гордее с проявената смелост и жертвоготовност на ученика в името на пострадалите при тежкото наводнение, което още веднъж показва, че да учиш медицина не е избор – тя е призвание.

6 коментара

  1. Браво на Илия!

  2. BRAVO İ AZ SIM VİPUSNİK NA TOVA UÇİLİSTE 1979 GOD.

  3. Браво на това младо момче!

  4. Браво! Желая здраве и още успехи на това добро дете!

  5. Браво на това дете !

  6. Голямо Браво на младежа!Такива хора вече са на изчезване!

Comments are closed.