Павлин Иванов

И вчера, в неделната вечер за трети пореден ден десетки граждани на Ловеч излязоха на протест срещу скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и правителството на Орешарски.  В „седенките“ се включиха граждани,  членове на различни политически партии, съветници от Общински съвет Ловеч и най-важното – млади хора.

lovechprotest160613AДнес от 18.30 часа, за четвърти ден протеста в Ловеч ще  продължи. Исканията, около които протестиращите се обединиха са:

  1. Незабавна оставка на кабинета Орешарски
  2. Разпускане на 42-то Народно събрание и нови избори

След съобщението в късния след обед за събиране в центъра на Ловеч в знак на несъгласие с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, не можеше да се очаква, че ще има многолюдно множество, но дойдоха достатъчно хора за нашия 15 000 град (някои няма да се съгласят с това), казва Георги Пърликов за първият ден на недоволство.  Дойдоха хора с изумени лица, хора, които не можеха да повярват, че това се случва в България на 21-ви век, в България член на ЕС… Такъв студен душ от новото правителство никой не беше очаквал!!!

Иво Райнов: Пеевски си отива слугите на олигархията и мутрите остават в правителството. Ако ние спрем те няма да спрат. Въпрос на време е да ни натрапят още ГлуПеевски мутри. Спечелихме битка,но не и войната с тези, които искат да употребят живота ни. Затова протест, докато си отидат слугите на олигархията! Днес 18.30 пред община Ловеч.