galabi2411137Десетки ловчалии дойдоха на откриването на националната изложба на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни. Тя се провежда от 22 до 24 ноември в Спортната зала в Ловеч. Организатор е Съюзът на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни в България, община Ловеч осигурява безвъзмездното ползване на залата и охраната. Изложбата преминава под патронажа на кмета Минчо Казанджиев. Ловеч за втори път е домакин на това най-голямо по рода си изложение.

В тазгодишното издание може да се видят близо 1000 птици. Всеки може да посети изложбата днес до 17 ч.,  след това в ресторанта на хотел „Президиум“ ще се проведе награждаването.

galabi2411135В изложбата, която има конкурсен характер, участват 68 изложители с 952 птици (клетъчно излагане) и 10 клетки с по 8 птици (волиерно излагане. Представени са гълъби от 24 български (296 бр.), 33 международни (315 бр.) породи и пет породи, подлежащи за разглеждане и одобряване на стандарт (за нови породи), 29 различни породи кокошки със 169 екземпляра, представени са и три волиери с диви птици – фазани, кеклик и яребици. Специален участник е 13-годишият Християн Христов от Добрич с екзотичната порода дребни кокошки шабо, изключителна селекция на европейско ниво.

21 съдии ще определят носителите на 68 купи. Парична награда от сто лева лични средства ще връчи кметът Казанджиев.

В рамките на форума се провежда и Втората специализирана изложба на „Кинг Клуб България“, която представя 43 птици от породата американски кинг в 13 цвята на 8 изложители (това е порода за отлеждане на месо).

Провежда се и пазар на гълъби и други декоративни птици и животни.

1 коментар

  1. “Парична награда от сто лева лични средства ще връчи кметът Казанджиев.”
    На мястото на Коларова бих бил по-внимателен когато пиша подобни, свързани с плащане на пари, “новини” Защото веднага се сещаме за едни над 800 000 (словом: осемстотин хиляди) санкции, които сега НИЕ трябва да платим от НАШИТЕ СРЕДСТВА заради безотговорността на същия този кмет и неговия екип. Само че за тях ни хън, ни мън, никой не пише, никой не споменава, Казанджиев се измъква по терлици с лъжи и увъртания, а тихомълком урежда платежнота да е на наше име.
    Та предпочитам Казанджиев да си плати със собствени средства санкцията по проекта, а 100 лева за гълъбарите и ние ще пуснем набързо шапка и ще съберем.

Comments are closed.