prazniknutroyan2804151Радиана Бояджиева

За пета поредна година на 25.04.2015 г. в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” се проведе Ден на отворените врати. Празникът тази година беше под надслов „Детство мое” и е поредна дейност във връзка с 95-тата годишнина на училището. Деца и родители нямаха търпение да започнат да творят и се забавляват заедно.

            Денят на отворените врати започна със стихове и песни за детството, изпълнени от ученици от втори „а” клас и трети „б” клас, подготвени от техните учители Антоанета Шошкова и Радка Колева и вокална група „Верона” от 2 „а” клас, с ръководител Николай Стойчев. Водещи на празника бяха любимите на всички деца литературни герои: Червената шапчица, Пипи Дългото чорапче и Весел Патиланчо, пресъздадени от артистичните Вяра Николова и Виктор Златеков от 2 „а” клас и Калина Райковска от 3 „б” клас Те съобщиха местата за провеждане на всяка една от дейностите. Директорът на училището, г-н Борис Йовчев поздрави всички и обяви началото на Деня на отворените врати.

prazniknutroyan2804153Деца и родители рисуваха заедно, приготвяха вкусни сандвичи на тема „Детство мое”, забавляваха се заедно в Забавните игри, конструираха с електроконструктори. Учениците от първи и втори клас се надпреварваха в щафетни игри. Третокласниците и четвъртокласниците мериха сили в народната топка.

Докато течаха дейностите, на сцената се изявиха талантливи певци и музиканти, подготвени от г-жа Юлия Тодорова.

По време на празника всеки участник или гост имаше възможност да опита от вкусните сандвичи и да пие топъл чай, приготвени от кухненските ни работници.

След приключване на дейностите, всички участници получиха медали за своето представяне, както и шоколад, за да се подсладят.

prazniknutroyan2804152        В заключителната част отново чухме стихове за детството, изпълнени от ученици от 2 „а” клас, а участниците във вокална група „Ми-ре-ла” и танцьорите от фолклорен състав „Пъстра китка” поздравиха всички за успешното им представяне.

След това децата отправиха своите послания за весело и щастливо детство, успех, мир, здраве, усмивки и др., написани върху балони, които полетяха в простора.

Със своя весел детски смях, песни, талант и настроение, учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” накараха слънцето да се усмихне през облаците и да празнува заедно с тях, техните родители и учители.

За да се реализира този хубав детски празник, заслуга имат всички, работещи в училище, както и Училищното настоятелство и родителската общност