obs3105131ДЕКЛАРАЦИЯ

От Пенко Пенков, Общински съветник в Общински съвет Ловеч от ОДС, председател на Постоянната комисия по Икономическа политика и Евроинтеграция към ОС – Ловеч

Уважаеми  Господин кмете, Уважаеми колеги, Уважаеми гости, Председател Тихолов, правя тази декларация по повод случващото се в Общински съвет Ловеч и в частност действията на Председател Тихолов.

От известно време е налице пълно неглижиране и опит за обезличаване на Постоянната комисия по Икономическа политика и Евроинтеграция към ОС – Ловеч от страна на Председател Тихолов. Връх на това беше определеният на Председателския съвет от Председател Тихолов дневен ред за заседанието на комисията, като той беше определил само 2 точки за разглеждане – отдаване под наем на земеделска земя за устройване на пчелини.

Неизвестни за мен са мотивите на Председател Тихолов да не включи в проектодневният ред на комисията обсъждането на промените в Наредбата за местните данъци в Община Ловеч и Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч – според мен изцяло икономическа дейност. Стигна се дотам квесторът  да предложи интуитивно допълнителен материал по т.19 от днешния дневен ред, касаещ именно тази наредба, но се оказа, че според Председател Тихолов това не е така и материалът не е разпределен за ИК.

Обсебен явно от желанието си да определя световния ред в ерата Тихолов от дейността на ОС – Ловеч (включително нормите за дишане на общинските съветници) Председателят тотално игнорира ИК, правейки опит за обезличаването и.

Ако Председател Тихолов има някакъв персонален проблем с мен, то нека намери начин да го разреши, още повече, че е юрист, а не да дискредитира с действията си ОС и Постоянните комисии към него и в частност ИК.

Аз не мога да приема, че поради лични причини някой би си позволил да използва позицията си в ОС – Ловеч и може да се вживее в ролята на всезнаещ и всеможещ. Мисля, че поради лични пристрастия не бива да се обезличава цяла една комисия на ОС – Ловеч. Това вече е проблем.

И кой го прави това – човек, доказал за пореден път с действията си, че ренегатството е живо в България. Човек, избран в местния парламент с листата на ПП „ГЕРБ“, от гласоподаватели, припознали в ценностите и принципите, декларирани от тази политическа формация своите такива и гласували за нея. Човек, който вече е забравил какво е говорил преди да бъде избран, зад кои ценности и принципи е застанал и който след избирането си за Председател на ОС – Ловеч тотално промени позицията си и заставайки на позицията на независим (след снемане на доверието от издигналата го за общински съветник политическа формация) изцяло подкрепя основния политически опонент на издигналата го и благодарение на това избран партия. Такъв човек се нарича РЕНЕГАТ, а подобни действия – РЕНЕГАТСТВО.

За жалост в предния парламент това действие беше на мода. В сегашния също. За жалост имаме такъв представител и в Ловешкия ОС, който за съжаление е и негов Председател.

Трябва Вие от ПП „ГЕРБ“  да се срамувате, че сте допуснали да номинирате „независим“ кандидат, същото се отнася и за БСП – Вие толерирате „независимото“ренегатство, щом е във Ваша полза и с Вашите гласове избрахте за председател на ОС съветник – ренегат и политически номад.

Председател Тихолов, коя част от избирателите в Община Ловеч представлявате – на ПП „ГЕРБ“  или на БСП? А може би на ДПС?а може и сте независим? Но тогава как бяхте избран?

С какво право еднолично определяте как да работи ОС – Ловеч, Председателския съвет и Постоянните комисии към него? Даже искате да си присвоите правото да определяте нормите на дишане на общинските съветници? С какво право като Председател на ОС упражнявате дейност като адвокат? Какъв сте Вие по Частно гр. Дело 346/2013 г. на ЛОС и Търговско дело 54/2013 г. на ЛОС?

Председател Тихолов, направете нещо достойно – подайте си оставката и спрете дискредитирането на ОС. Оставка не само като председател, но и като общински съветник. Предстоят нови местни избори през 2015 г. и тогава се кандидатирайте пак, но не като кандидат на някоя партия на статуквото, а като самостоятелен (независим) кандидат, застанете пред гласоподавателите с името си и с личните си ангажименти, така както направиха на последните местни избори само двама общински съветници в този ОС – Светослав Иванов и Пенко Пенков. Да премерим силите си тогава, може да заложите в програмата си концепция за правилно дишане и да търсите подкрепа. Би ви донесла успех.

Благодаря за вниманието и за отнетото време.                                                                       

                                                                                   /Пенко Пенков/

9 коментара

  1. Минчо , Минчо , много червени точки си натрупа бате, сам си режеш клона на който седиш. Дните ти в общинското бирхале са преброени ….. Ловеч щв бъде Варна!!!!!!!!!!

  2. Видеозаписът от проведеното на 19.12.2013 година заседание на Общински съвет Ловеч може да се види тук: http://zetramedia.com/?cat=31
    Декларацията на Пенко Пенков, Общински съветник в Общински съвет Ловеч от ОДС е отрязана от видеозаписа. Договора за заснемане на заседанията на общински съвет е сключен между кмета и фирмата извършваща услугата и следователно само кмета може да разпореди какво да се публикува и какво не. Защо кмета е наредил да се „резне” декларацията? Минчо, кажи ни!

  3. На 27-ми декември е обявена за общодържавно издирване най-секретната тайна в общината – Етичен кодекс на общинския съветник в Общински съвет-Ловеч.

  4. Авторът е морален урод, доста по-успешен в това си амплоа от всички общински съветници, взети заедно. Не зная кой какви хапчета пие, но този определено хич не е китка за мирисане.
    Иначе добре го е написал.

  5. Господин Пенков, поздравления за позицията Ви !

    А останалите в ОС защо мълчат и козируват>???????????

    Ако Тихолов е черната овца само , добре , но останалите членове в ОС защо мълчат и си кютат??

    Не е проблема само в Тихолов там е работата!!!

  6. тлъстак, днес си се предозирал със сините хапове, които са вдигнали мъжкото ти достойнство, обаче лъха лек аромат на декаданс на разнопосочните ти мисловни процеси.

  7. Виктор Митраков е поредният член на ПП ГЕРБ, който е взел решение да я напусне.
    OППАААА!!!…Айдеее, още един “гербер” е преживял нравствен катарзис…
    Ми, те с това темпо от Коледа до Великден съвсем ще увяхнат и ще се сдухат ,завалиите…
    Казано е-не прави на другите това,което не искаш да ти правят на теб!
    Е,ГЕРБ 3,5 години се занимаваха с полит-инженерство в парламента,то не бе цепене на групи,не бе рекет върху депутати,не бе чудо…Сега бумерангът взе да ги бие тях по кратуните!
    Политическият Квазимодо се обърна срещу създателите си…Нека!!!
    Апропо,дотук трима мишоци скочиха от пробития и потъващ кораб. Кой ще е следващият? Чакам с голям интерес !!!
    The Show Must Go On!

  8. Присмял се хърбел на щърбел…
    Крадецът вика “дръжте крадеца”.

Comments are closed.