pedagozi3006141Радиана Бояджиева

Деветите национални педагогически четения под надслов „Да запазим усмивката на децата в училище” се проведоха от 23 до 25 юни 2014 г. в хотел „Троян Плаза”- гр. Троян. Начални учители от областите София, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Добрич, Плевен, Разград, Ловеч и Русе споделиха творческия си професионален опит, обединен от работната тема: „Моето педагогическо ежедневие”. Форумът се организира от център “Хуманна педагогика” към СУ “Св. Климент Охридски” в лицето на проф. д-р Емилия Василева със съдействието на Министерство на образованието и науката и г-жа Светла Христова – старши експерт „Начално образование” РИО на МОН – гр. Ловеч.

Първият работен ден започна с посрещане по стар български обичай с пита и шарена сол. Тъй като той съвпадна и с празника Еньовден, всички участници в конференцията получиха от малки момиченца китка бял равнец и поздравителни картички с пожелания. Вечерта с песни, танци и инструментални изпълнения деца от троянските училища и Общински педагогически център – гр. Троян поздравиха участниците и гостите на форума.

В края на конференцията проф. д-р Василева връчи на всеки участник Сертификат за участие в Деветите национални педагогически четения.

От Троян се представиха Олга Константинова – НУ „Христо Ботев” с доклад на тема: „Да се научим да мислим: Мисловните карти – ключ към креативност и нови идеи” и Емилия Пауникова и Даниел Андреев – СОУ „Св. Кл. Охридски”. Тяхната разработка беше на тема: “Тиймбилдинг и неговото място в обучението в начален етап”.

На финала всички изказаха благодарност за перфектната организация и гостоприемство. А г-жа Пепа Лазарова от РИО Силистра обявяви, че „Област Ловеч се е превърнала в емблема на гостоприемството”. Заслуга за това има и екип от начални учители от Троян, които помогнаха при организирането и провеждането на конференцията. Те от своя страна изказват благодарност на всички троянски фирми, които им оказаха съдействие.