С богата тържествена програма учениците от първи до четвърти клас отбелязаха международния ден на детето-първи юни. Те получиха своите удостоверения за успешно завършване на учебната година, които им бяха връчени от директора на училището Милка Аладжова.

Празникът продължи с музикални изпълнения,танци и рисунки на асфалт. Гости на тържеството бяха заместник-кметът на община Ловеч Венцислав Христов, представители на обществения съвет към училището и училищното настоятелство, много родители и учители.

С вълнение и трепет, най-малките ученици поздравиха присъстващите със стихотворенията „Ваканция”,”Празник” и „Първи юни”.

Тържеството стана сцена за изява на деца, които участват в извънкласни дейности по проект „Твоят час“. Гостите имаха възможност да разгледат изложбите, подредени от учениците от клуб „Колорит” с ръководител Иванета Ганчева и клуб „Работилничка за усмивки” с ръководител Мария Георгиева.

Децата от клуб „Музикален свят“ с ръководител Милена Кирацова представиха пред ученици, родители и гости песните „Ученик да си” и „Нашата планета Земя”

Малките ученици от първи „г” и първи ”в” клас също показаха музикалните си умения като изпълниха песента „Първокласно”.

Първокласниците от клуб „Шарено човече” с ръководител Мирослава Ганчева се включиха с танц и станаха любимци на публиката.

Финал на тържеството беше изпълнението на четвъртокласниците, които поздравиха по-малките с „Танц на пожарникаря”.