П. Иванов

През последните няколко месеца в Ловеч се случиха няколко закономерни събития, които промениха ситуация в града. Ето какво имам предвид.

Днес е 8 ноември, преди седмица беше Деня на народните будители и деня, в който беше проведен балотажа за кмет на община Ловеч. След над 20-годишно управление на ДПС и БСП, „червената крепост“ Ловеч рухна и града се събуди избирайки ново управление.

Очакванията бяха много, надеждите големи, плановете сериозни.

Очакваше се, хората довели до съсипването на Ловеч през последните 20 години да бъдат махнати, документите намиращи се в Общината и съдържащи доказателства за основателните съмнения за злоупотреби да видят бял свят. Очакваше се и да бъде направена пълна ревизия на „старото“ управление, за да се започне „на чисто“.

Две години по-късно, за съжаление или за радост, нищо от това не се е случило.

Хората на Казанджиев, участвали в съсипването на града, заемат местата си в общинската сграда, преживели с облекчения шока от загубата на изборите .  Да видим какво е положението с администрацията днес:

Днес спечелилата изборите партия ПП ГЕРБ няма дори свой зам. Кмет.

Г-н Цветан Георгиев не е член на управляващите, г-н Колев също, единствено г-н Христов, все още заема поста си, за който беше излъчен от Реформаторски блок (бел.р. – разпаднал се).
Секретарят на Община Ловеч – Даниела Минкова Цанова, също не е припознала целите и принципите на управляващите от ГЕРБ.
Ето и кой управлява дирекциите в администрацията. Няма да се налага да обяснявам, че явно няма подготвени професионалисти от спечелилата през 2015 г. местните избори партия и отново кметицата се е доверила на екипа на бившия кмет Минчо Казанджиев.
Дирекция “Икономическа политика и бюджет”  – Найден Вълчев от екипа на Казанджиев БСП, повишен в Директор по времето на Маринова ГЕРБ
Дирекция “Административно-правно и информационно обслужване” – Тони Паричев от БСП, повишен от Маринова
Дирекция “Техническа инфраструктура и околна среда” – инж. Николай Стоянов, от екипа на Казанджиев БСП, ръководил и участвал в проектите на бившия кмет, заради които имаме наложени санкции за над милион и половина лева.
Днес е ръководител на проекта (разкопки) за ремонт на централна градска част ,  по неясна причина бавен, подлагащ на унижение ловешкия бизнес и гражданите. Същия е старателно скриван от отговорността за решенията си, което не от полза за никого.
Дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм” – д-р Димитър Георгиев Димитров от Реформатоски блок. Единственият директор дирекция от спечелилото мнозинство изборите.
Дирекция “Проекти, програми и инвестиции” – Мариета Бахова, от екипа на Казанджиев, става Директор по времето на Маринова
Дирекция “Местни приходи” – Христо Тотев, от екипа на Казанджиев.

От всички директори на дирекции, нито един от ПП ГЕРБ.

Как се прави различна политика със стари и обременени с БСП и ДПС хора, не става ясно. Как се изпълняват зложените в програмите цели е енигма.
Началниците на отдели също в мнозинството си са кадри на БСП, т.е. на Минчо Казанджиев.

В последните месеци, продължават залповите назначения на хора на ДПС.
В бордовете на двете общински фирми вече са само представители на Кирил Гумнеров, Венци Петрушев и Минчо Казанджиев.
За да бъде още по-здрава връзката, доскорошният националист Гумнеров назначава съпругата на съветника от ДПС Теодор Арсов, в подопечената на бившия „Атакист“ фирма – Общински пазари.
Бившият зам. Кмет Ертан Хасан, вместо да му бъде потърсена отговорност за катастрофалното състояние на общината с покровителството на няКОЯ или няКОЙ е назначен за шеф на общинската земеделска служба.
В СКОРС ДПС вкараха нови попълнения през последните месеци, в администрацията също.

С две думи, само две години след изборите, които бяха спечелени от ГЕРБ и РБ, промяната в Ловеч така и не се случи

Единствено длъжността кмет се зае от жена, но смело продължаваща да върви със своите съратници от ДПС и БСП по пътя.

За две години толкова!
Предстоят обаче още две …

17 коментара

  1. какво значение има партийната принадлежност, всички трябва еднакво да ги боли за града, но по-лесно е да оправдаваме бездействието си с партията!

  2. Та неговата работа е… Само старшината е в крак, ротата не…. Пише и раздава присъди и квалификации като съдия от народния съд… ,, Демократ,, с манталитет на сталинистче…. Но какво се учудвам… Такива викаха… Който не скача е червен… Пфууууу

  3. По-смешни неща не бях чел в коментарите… Сложиха г-н Иванов шеф на екото – направи промени, които не се харесаха на някой хора от по-висок пост и го махнаха, защо? Аз адекватна причина не чух и не видях… Факта остава един – градът замира, а управляващите ускоряват процеса на това! Факт – управляващите не се смениха с изключението на пост – кмет… И аз съм си останал с убежденията че която и да е партия на власт – промени няма да има. Младите ще си бягат от града, управляващите ще се чудят защо, седейки зад бюрата си и това е. Как да се върне някой в този град? За кое? Да продължава да гледа как общината не си спазва дейностите? За разкопан център, който ще стане готов след 3-4-5 години? Направиха ремонт на 1 квартал, защо на 1? Като беше започнато от Червен Бряг, защо не продължи към другите? Заради финансиране ли? С обещания ще оправим, този и този и онзи квартал всеки може да изкара 10 мандата…

  4. Господинът-собственик на сайта ЛовечТудей, който оприличава себе си на медия, бе избран на същите тези избори за общински съветник от листата на ГЕРБ, като чрез умопомрачителните 114 преференции печели мястото си в местния парламент.

    Основното му оръжие, с което се добра до мястото в местния парламент, бе да плюе по предишното жалко и позорно управление на Ловеч, за което той сам споменава.

    След цели 2месеца като местен депутат, властта сбъдна детската му мечта и му връчи поста Изпълнителен директор на Общинска фирма ЕКО ЕАД, с което правомощията му на общински съветник бяха прекратени автоматично, а с това свърши и неговата “битка” с “враговете на Ловеч”.

    След две години посредствено управление, същата тази власт, която му даде кокъла, му го и взе, за да го даде на друг – също съмнителен в качествата си(основи заради своето минало) борд на директорите.

    Е, уважаеми съграждани, след две години мълчание, (и ядене на кокъл), г-н Pavlin Ivanov е отново на сцената, готов за нова “битка” за “спасяването” на Ловеч!

  5. Г-н Иванов, къде бяхте преди 2-3години. Къде бяхте, когато бяхте нещатен съветник на депутата г-жа Маринова. Защо за Вас бялото е черно? Малко е грозно чак сега да показвате „грешките” на кметицата. Махна Ви от директорския стол и Вие си от е орихте устата. За лицата които пишите са знаещи и можещи. Това, че все още работят в общината, че са на ръководни постове е доказатво, че са кадърни. Нали всички ние искаме най-доброто за Ловеч, нали за всички управляващи няма значение от коя партия си, важното е да се работи за ЛОВЕЧ, за гражданите на града. А, Вие г-н Иванов за кого работите????????

  6. Важното е кой е отговорник за обществените поръчки.
    Това е най-важният човек. Другите са без значение.

  7. всичко, което се случва в нашия град е много тъжно и с годините нещата стават все по – зле

  8. Какво излиза от статията – търсим хора верни на ГЕРБ, т.е. послушни, а не хора специалисти, т.е. неудобни /както се изразява един зам.-кмет/

  9. А тебе—кой те сложи шеф на екотооооо??????

  10. Павлине смешен си!!! Дали ако те бяха избрали пак за изпълнителен директор, щеше да напишеш тази статия и да оплюеш ръката която ти даде хляб??????

Comments are closed.