orientirane505142Константин Василев

На 1 май, в гр. Русе се проведе националния шампионат на 10 000 метра. Състезанието беше за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст, като девойките трябваше да пробягат дистанцията от 5000 метра. Ловешкия отбор беше представен от пет състезатели. Първо стартираха девойките, където Милена Тодорова първоначално се движеше на шеста позиция, но благодарение на правилната тактика и оптималното темпо на бягане, след третия километър тя излезе на четвърта позиция и започна да скъсява разликата до третата. Две обиколки преди финала вече беше трета, като до края на бягането успя да направи чувствителна разлика на следващите я две състезателки от Луковит.

След сребърния медал на 3000 метра в младшата възраст, който спечели през зимата, сега Милена се окичи и с бронз при по – големите девойки. На старт при юношите застанаха Георги Гергов, Йордан Борисов и Йоан Филипов и тримата също като Милена са все още младша възраст, но въпреки това се справиха с предизвикателството и завършиха трудното състезание. Георги Гергов, който е национален шампион на 3000 метра в зала, даже успя да спечели ново отличие. Въпреки, че последната седмица имаше здравословни проблеми, той успя да преодолее болката и показа силна воля за победа. В последните 4000 метра Георги вдигна темпото и отказа конкурентите си за третото място. При мъжете на старт застана треньора на отбора Константин Василев, той пресече финалната линия седми. Общо седемнайсет състезатели се конкурираха в този старт.

Следобеда се проведе международния атлетически турнир „Младост”, в който участваха над 300 състезатели. Вяра Влаховска и Милена Тодорова бягаха нетипичната за тях дистанция от 800 метра и въпреки това се представиха добре.

На 10 и 11 май в гр. Сливен ще е следващото предизвикателство пред състезателите от СК „Стратеш Атлетик”. На националния шампионат за юноши и девойки младша възраст ще участват шест състезатели, като всички те ще бягат на 1500 и 3000 метра.

2 коментара

  1. Поздравления!!!

Comments are closed.