pojarkola1404151Павлин Иванов

Към 1.00 часа след полунощ са запалени пет автомобила паркирани пред блок 207 в ловешкият квартал „Здравец“. На мястото веднага се отзовали пожарна, полиция и криминалисти.

Очевидци са видели две високи млади момчета, които са заляли вероятно с бензин или нафта автомобилите. Докато хората са успели да слязат в опит да потушат пожарите, огънят вече се е бил разгорял много силно. Автомобили на ловшката пожарна са угасили колите.

Напълно изгорели са 2 леки автомобила, джип и товарен микробус. Още един лек автомобил също е пострадал, но само от едната си страна.

Видимо, огнища са две. Първата група изгорели автомобили са три, а във втората, на десетина метра от тях са буса и още един лека автомобил.

Подпалването очевидно е умишлено, като към момента не са ясни мотивите.

От ловешката полиция потвърдиха за инцидента. Образувано е досъдебно производство, като повече информация за инцидента ще бъде предоставена по-късно.

7 коментара

  1. Това е нещо “ново”…. Да се извърши нещо такова в нашата “скъпа, мила, любима” държава и тези, който са го направили да не се открият, да не бъдат заловени и наказани… Ново си е… И още как…. И това ще е ден до пладне по новини и вестници и ще се потули… България…………..

  2. Направи ми впечатлени, че новината за това престъпление е “харесана” от 2ма посетители на сайта. Необяснимо е как може нормален човек да приеме положително такава вандалска постъпка. Любители на силни усещания или лична вендета е това ще решат разследващите.
    В подобни ситуации обществото трябва да е единно срещу подобни прояви и категорично да ги осъжда. Обществената пасивност е първота крачка към подстрекателство на безнаказанато и престъпно поведение.
    Днес са тези, а утре не дай Боже и други.
    Искрено се надявам пазителите на редът да упражнят правомощията си и има наказани, за да ясно, че има закони.

  3. Надявам се да станат известни- В малък град живеем и е недопустимо да останат неизвестни.

  4. Никой не казва за зачестилите вандалски прояви през последните два месеца. Началото на март имаше акция срещу чистачките на колите, сега на мода са страничните огледала. Няма подбор в марките и годините, не се краде – а се чупи и кърти. Друго уточнение – колите са правилно паркирани, а не в градинки и по тротоари.

Comments are closed.