darva2310121На 29.10.2015г. около 15.20 часа на пътя гр.Угърчин-с.Дерманци, трима служители на РДГ Ловеч са направили опит да спрат и извършат проверка на конска каруца натоварена с дърва. Водачът на каруцата – 26 годишен мъж от гр. Угърчин, не се е съобразил със служебните лица и е опитал да избяга, което е накарало един от тях да произведе предупредителен изстрел със служебното си оръжие. В резултат на това е причинена средна телесна повреда на 26 годишния угърчинец.

Той е приет за лечение в ловешката болница, без опасност за живота , а по случая е образувано досъдебно производство.

Служители на РУ-Ловеч са съставили акт за установено нарушение по линия на контрол на общоопасните средства на 57-годишен мъж от гр.Ловеч. При извършена проверка в къща разположена във вилната зона на града и обитавана от ловчалията, полицаите са открили и иззели газов револвер “Люгер 90” – 9мм. без номера, 6бр газови патрона 9мм, въздушна пушка “Лонг бранд” – 5,5 мм., без номера на нея с монтиран заглушител и 108бр. малокалибрени патрони 22lr, без надлежно разрешително за тях. Случаят е докладван на наблюдаващ прокурор от ЛРП.

 

В РУ-Троян е задържана 50-годишна жена извършила кражба от частен дом. На 29 октомври в полицейското управление в града е получен сигнал от 86-годишен жител на с.Дебнево, който е съобщил, че ден по-рано четири непознати лица са посетили дома му под предлог, че изкупуват орехи. Те заплатили за сделката с банкнота от 100 лева, а потърпевшият, за да върне ресто е извадил чанта с намиращите се в нея негови спестявания, като в последствие разбира, че му е отнета сумата от 554 лева.

Проведени са незабани издирвателни мероприятия, в резултат на които са установени трима мъже и една жена, криминално проявени, жители на с.Гулянци. В хода на процесуално следствени действия е установено, че извършител на кражбата е 50-годишна жена, която направила пълни самопризнания пред служебен защитник. Отнетата сума е възстановена на пострадалото лице, а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 17-годишен младеж от гр.София, който е заподозрян в извършването на палежа от 28 октомври на л.а. «Рено Меган» пред бл. «Бяло море»19 в гр.Ловеч. Работата по случая продължава.

1 коментар

  1. Аре, пак рикошети. Предупредителен изстрел накъде се насочва, във въздуха или в задните части на бягащия?

Comments are closed.