gerbbroshura2708132Общинската организация на ПП ГЕРБ в Ловеч издаде образователна дипляна по повод 136-годишнината от установяването на местно управление в града.

На светлите дати – 22 август – Освобождението на града и 31 август – установяването на местно управление не е достатъчно само да поднесем цветя на паметните плочи на загиналите за свободата ни. За да бъдем верни последователи на онези свидни жертви, дали живота си, е нужно днес да бъдем активни граждани, да изискваме от нашите представители, от нас самите, да участваме в управлението на нашия град, на нашата община. gerbbroshura2708134Да го направим – има начин. Това е призивът в дипляната, в която са отпечатани още акцентите от Правилника за дейността на Общинския съвет – орган на местното самоуправление днес, които разписват различните възможности за участие на жителите на общината в управлението й.

От малката брошура хората мога да научат какво и как да направят, за да поставят въпроси към управляващите, да изискват и задават дневния ред на работата им.

Много от тази неща са говорени, при това неведнъж, и въпреки това по една или друга причина личи апатия, не се проявява интерес към случващото се, сякаш по-лесно е постоянно да критикуваме вместо да се възползваме от възможностите, които имаме, за да сме активни граждани и реално да участваме в местната власт, коментираха от общинското ръководство на партията, инициатор за издаване на дипляната.

ГЕРБ се включи в честването на 22 август – деня на Освобождението на града, като цветя от името на народните представители, избрани от листата на ГЕРБ за област Ловеч  Корнелия Маринова и Николай Нанков и от името на Общинската организация бяха поднесени на паметника на Тодор Кирков в кв. Вароша по време на официалната церемония.

gerbbroshura2708131 Доказателство за необходимостта да си припомним нуждата от това да проявяваме повече интерес към случващото се в нашия град бе и фактът, че на панахидата за загиналите в Катедралния храм „Св. Троица” присъстваха само официални лица, малко бяха и тези, които с преклонение сведоха глави пред паметниците на нашите освободители.

Всички искаме достоен живот, искаме да живеем единни, будни и ангажирани с бъдещето на Ловеч, затова е нужна активност и обща воля да пазим и развиваме общината си. Нека го направим – да бъдем част от активното гражданско общество, призовават още от общинската структура на ГЕРБ.

Брошурата е на разположение в офисите на партията, тя ще се раздава както в града, така и по всичките 34 населени места на общината. Всеки, които иска да даде идея, да упражни контрол върху работата на общинската администрация или местния парламент, както и да постави своите питания, а не знае какъв е редът, може да потърси съвет както в текстовете на листовката, така и лично от офисите на партията в града.