На 11 август 2018 г. Тетевен отново стана домакин на любителите на шаха с откриването на 32-я Международен турнир по шахмат. Той се провежда в памет на почетния гражданин на града Алекси Милев, който е учредител на шахматния турнир през септември 1979 година.

Старт на турнира дадоха Свилен Русинов – Зам.-кмет на Тетевен и Димитър Илиев – съдия с международна категория, който благодари за съдействието на Община Тетевен. Турнирът започна с едноминутно мълчание в памет на Алекси Милев. Г-н Русинов поздрави присъстващите, като благодари на всички участници и им пожела успех. Той символично откри състезанието, като заедно с гросмайстора от Русия – Яков Гелер, направиха първия ход.

Участниците, които показват своите завидни умения в шахмата, са над 70. Представители от България, Русия, Гърция, Турция, Албания, Франция, Германия ще се борят за успеха.

Освен с провеждането на турнира, участниците и гостите на града, ще имат възможността да посетят характерни забележителности на Тетевен и да участват в турнир по футбол.

Община Тетевен пожелава успех на участниците!

1 коментар

Comments are closed.