"Осъм" Ловеч
“Осъм” Ловеч

Виктор Симеонов

В гостуването си на амбициозният тим на „Левски“, ловешките хандбалисти, че са силен и стойностен отбор, като взеха победата. Още от началото на срещата, мачът започна със здрави защити и отлични спасявания на вратарите на двата отбора. Резултатът вървеше гол за гол, но в края на полувремето осъмци успяха да дръпнат с 3 гола разлика, благодарение на добрата зашита и спасяванията на нашият вратар Юлиян Симеонов.

Втората част отново започна равностойно, като ловчалии водеха постоянно в резултата с добра и комбинативна игра на Александър Бояджиев, Георги Нейков и Виктор Симеонов, които реализираха в нападение.

Невероятни спасявания на нашата врата отново направи легендата на вратарския пост Юли Симеонов, който буквално запечата вратата пред себе си.

„Осъм“ стоеше и много силно в защита, като Величко Марушев и Павел Дженев не позволиха на македонецът в редиците на „Левски“ да отбелязва лесно головете си и напълно го обезвредиха.

В последните минути левскарите намалиха изоставането си на един гол разлика 19-20. Нашите организираха добро нападение и Александър Бояджиев спечели дузпа в полза на „Осъм“. Виктор Симеонов застана за изпълнение на дузпата и показа железни нерви и отбеляза за 19-21.

В последните минути нашият вратар Симеонов отрази няколко топки от шестият метър, а в нападение ловчалии реализираха и така затвориха мача при резултат 21-24.

Както във футбола, дълги години Ловеч преодоляваше „Левски“ София, така и в хандбала „Осъм“ победи два пъти тази година левскарите в първенството.

За ловчалии най-много голове отбеляза Виктор Симеонов 10, Георги Нейков добави 5, А.Бояджиев 4, Вълчанов 3 и Дженев добави 2 гола.

Между другото, ръководството на „Левски“ посрещана изключително любезно и интелигентно нашият отбор, за което им благодарим.Това е пример за много хора и отбори.

Нашият тим е подложен на сериозна финансова криза и изключително трудно събра средства да пътува за този мач. Под въпрос остава следващият двубой на „Осъм“ Ловеч, защото тимът се намира във сериозна финансова криза.

Надяваме се обществеността и бизнеса в Ловеч да помогнат и спасят този достоен за уважение отбор на „Осъм“, в един от най-мъжките и популярни спортове в света.