СДРУЖЕНИЕ МИГ, С ПОДКРЕПА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ И В ПАРТНЬОРСТВО С ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА ПРОФ. БЕНЮ ЦОНЕВ И ОС НА БЧК-ЛОВЕЧ ПРОВЕДОХА “ДЕТСКА ОЛИМПИАДА 3” НАВРЪХ ПРАЗНИКА НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

В прекрасния топъл съботен ден на връх деня на независимостта на България край езерцето на парк „Стратеш” се проведе спортен празник. Инициатор на „Детската олимпиада 3” е Сдружение „Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ”, с подкрепата на Община – Ловеч, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”; Български червен кръст ; Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Ловеч; Местна комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни; Превантивно-информационен център при Община – Ловеч.

Подготвени бяха забавни игри и „олимпийски“ дисциплини, които позволиха на малчуганите да потичат, да се посмеят и да калят състезателният си дух.

Малки и големи имаха възможност да проверят своята точност в играта „Ринг”, „горещ картоф”,,краче в краче”. Всяко попадение в предварително приготвената цел носеше определени точки и награди. Последваха игрите „Спукай балона”, „Веселите лъжички”, харесваната от всички игра със щипки и други. С играта „пъзел” пък децата трябваше да обиколят 11 пункта където доброволците им задаваха въпроси за правилата за движение по пътя и спечелиха награди онези, които успешно и бързо успяха да съберат и пъзела с надпис „Децата нямат спрачкиПазете ги!”. В контекст на посланието бе и следващата игра, в която децата и родители трябваше да „прострат” на въже надписа „Пазете децата на пътя!”. Целта на тези игри бе отново да апелираме към толерантност на пътя и да напомним на родителите да учат децата правилата за движение по пътя и да бъдат внимателни.

Доброволците от Български червен кръст показаха как да реагираме ако някой приятел или близък е пострадал при падане, какво трябва да направим ако ни ухапе кърлеж или змия. Малчуганите получиха своя първи урок по първа долекарска помощ и как да превързват раните си.

Много наградите се печелеха в различните игри. Доброволците не спираха да окуражават участниците, да помагат в състезанията, да се грижат за доброто настроение на всички.

Изморени, но удовлетворени и заредени с много положителни емоции, малките спортисти си пожелаха още много спортни прояви и весели игри.