ketaring2104161В Община Ловеч постъпи „Предложение от Местна гражданска инициатива“ до Общинския съвет и до кмета на Общината, като документът е вписан в публичния регистър в края на работния ден 16.05.2016 г.

Предложението съдържа искане за отмяна на обществената поръчка „Приготвяне и доставка на храна в готов вид за деца до 3 години и от 3 до 7 години, посещаващи детските градини на територията на Община Ловеч“.

По-точно исканията на гражданите са три:

  • Настоява се за отмяна на обявената на 14 април т.г. от Община Ловеч обществена поръчка за приготвяне и доставка на храна в готов вид в детските заведения.
  • Общинският съвет да забрани за мандата 2015-2019 г. обявяване на такава поръчка без предварително проведени публични обсъждания.
  • Общинският съвет да контролира дейността на кмета и разходването на публични средства по обществените поръчки, като те да бъдат публикувани след получаване на одобрение и решение на Общинския съвет.

Преди да се произнесе по същество, администрацията ще направи проверка дали внесените документи покриват изискванията на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

В срок до три дни от постъпването на подписката председателят на Общинския съвет ще уведоми за нея общинските съветници. Следва съставяне на водеща комисия за обсъждане на подписката и насрочване заседание на Общинския съвет, като срокът за това е до един месец от постъпването.